10 нововведень, які чекають на школярів із 1 вересня

Форма вже не обов'язкова

Президент Володимир Зеленський у червні скасував указ Леоніда Кучми 1995 року про обов'язкову шкільну форму.

Немає щеплень - немає школи

З 2019 року в школи і дитячі садки не допустять тих дітей, у яких не буде обов'язкових щеплень, затверджених Міністерством охорони здоров'я. Якщо ж батьки наполегливо відмовляються дітям робити щеплення, посилаючись на життєві позиції, вони можуть написати заяву на навчання за індивідуальним графіком або ж дистанційно.

"Шведський стіл"

Ще одним з революційних нововведень стане мультипрофільне меню. Нововведення полягає в тому, що обід в їдальні нового зразка буде нагадувати "шведський стіл", де учні будуть вибирати те, що їм до смаку.

Світловідбивальні жилети

Учні молодших класів будуть зобов'язані в темний час доби по дорозі в школу і додому носити світловідбивальні жилети. Вони будуть індивідуальними і безкоштовними.

Електронний учнівський квиток

Київські школярі зможуть оформити електронні учнівські квитки, якими будуть користуватися для проїзду в громадському транспорті. За допомогою спеціального додатка батьки зможуть відстежити переміщення дитини по місту.

Заборона на оголошення оцінок

На весь клас тепер не можна буде оголошувати "Сідай, двійка!" Педагог може загальними фразами оцінити відповідь учня, але оцінку в балах у щоденник він зможе поставити на перерві або після уроків в індивідуальному порядку.

Можна буде вибирати форму навчання

Ті діти, які змушені пропускати уроки через хворобу, зможуть навчатися за спеціальним навчальним планом, розробленим учителем.

Не тільки вчителі зможуть проводити уроки

Окремі уроки зможуть проводити гуртки або інші організації. Такі заходи зможуть вирішити проблему нестачі профільних педагогів.

Дошкам пошани - категоричне ні

Тепер відмінники у навчанні не зможуть побачити свої фото на стенді, адже всі діти різні, і здатності у них також різні - комусь з легкістю дається математика, а хтось талановитий у живопису.

Новий предмет для старшокласників

Учні 10-11 класів відтепер вивчатимуть фінансову грамотність.

Джерело: РБК-Україна

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень