Як правильно обрати рюкзак дитині та не перетворити його на знаряддя для тортур

Скільки він має важити, якого кольору та розміру повинен бути

Київський центр експертиз «ТЕСТ» опублікував поради, як обрати найбільш підходящий шкільний ранець. Подаємо текст опублікований на сайті Центру.

НЕ РОБІТЬ СЮРПРИЗІВ

Перше на що потрібно звернути увагу при покупці ранця - це на дитину. Так-так, саме на дитину, якій призначається ранець. Адже ранець повинен підходити йому за розміром.

Тому спроби зробити майбутньому школяреві подарунок-сюрприз у вигляді ранця відкиньте відразу. І не лінуйтеся брати з собою дитину для примірки ранців, які сподобаються.

Крім усього перерахованого нижче, не варто забувати, що ранець повинен подобатися дитині, адже обнову носити доведеться йому, а не вам. Тому пам'ятаємо, що ранець одночасно повинен бути функціональним, безпечним і красивим.

БЕЗПЕЧНИЙ ВІЗУАЛЬНО

Найчастіше, коли йдеться про безпеку ранців і рюкзаків, спадає на думку міцність конструкції і наявність небезпечних барвників. Однак ми б акцентували увагу на візуальній безпеці.

Що ж таке візуальна безпека?

Важливий сам колір рюкзака. Для більшої помітності дитини застосовують яскраві флуоресцентні кольори, найчастіше помаранчевий або жовтий - кольори аварійних ситуацій.

Для того, аби школяра було добре видно в темряві та сутінках, на рюкзак потрібно приклеювати світловідбиваючі елементи.

У продажу повно спеціальних світловідбивних стрічок.

СКІЛЬКИ МАЄ ВАЖИТИ РАНЕЦЬ

Чим легше ранець, тим краще. При чому як в порожньому, так і в навантаженому стані.

Вага порожнього ранця не має перевищувати 700-1000 г. Вага повністю укомплектованого ранця не повинна перевищувати 10-15% ваги дитини.

У кілограмах орієнтовні норми для учнів молодших класів: 2-3 кг.

Нібито малувато, адже книжки, зошити, щоденник, пенал з усілякою начинкою, і стопка бутербродів, пляшка води явно потягнуть на більше, не кажучи вже про «причіп» у вигляді спортивної форми.

Але ортопеди більшу вагу носити дітям не рекомендують.

Вага дитини

12%

Вага укомплектованного ранцю має бути:

20 кг

25 кг

30 кг

35 кг

40 кг

12%

12%

12%

12%

12%

2,4 кг

3 кг

3,6 кг

4,2 кг

4,8 кг

 

Тому, чим легший ви оберете ранець дитині, тим краще. Важливо у процесі навчання дитини щодня стежити за вмістом ранця: виймати непотрібні книжки і зошити. Кращий варіант - рюкзак (ранець) зі щільною ортопедичною спинкою. 

Ранець повинен тримати форму, а ручка дозволяє повісити його на гачок парти.

ЯК НОСИТИ РЮКЗАК

Важкі підручники в шкільному ранці найкраще укладати впритул до спини дитини. Фасон у вигляді "сумки листоноші" вкрай небажаний! - він може перетиснути м'язи шиї. Школяру можна носити ранець на одному плечі. Ранець повинен доходити дитині до талії, максимум на 5 см нижче.

Верхня кришка повинна щільно закривати вміст. Якщо всередину потрапить сніг або дощ, буде багато неприємностей.

Якщо на ранці є різні пластикові декоративні елементи, перевірте їх на міцність, якщо вони розпадаються - краще їх взагалі зняти або щільно закріпити.

Періодично запитуйте свою дитину про те, чи немає у нього болю, слабкості в руках або оніміння м'язів після носіння ранця.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень