Що зміниться з 1 березня: пенсії, кредити, безвіз

У березні на українців чекають такі нововведення

Пенсії

 

Із 1 березня 2021 року в Україні буде проведена планова індексація пенсій, яка складе приблизно 11%.

Крім того, українці віком від 80 років почнуть отримувати щомісячну доплату в розмірі 500 гривень (якщо їх пенсія не досягає розміру середньої заробітної плати в Україні, яка враховується для нарахування пенсій).

Подальше підвищення пенсій заплановано відповідно до проекту Державного бюджету на 2021 рік.

Підключення до цифрової платформи

 

З 1 березня 2021 р. усі виконавчі органи рад базового рівня (окрім міст обласного значення та м. Києва) повинні підключитися до цифрової платформи «Соціальна громада» — через цю платформу органи, що приймають документи, будуть передавати особові справи онлайн у райдержадміністрації.

Підключення до цифрової платформи «Соціальна громада» буде для органів місцевого самоврядування безкоштовним.

Нова форма податкової накладної

 

Мінфін наказом від 02.12.2020 р. №734 (зареєстрований в Міністерстві юстиції 26.01.2021 р. за №100/35722) виклав у новій редакції форми:

- податкової накладної та розрахунку коригування кількісних і вартісних показників до податкової накладної. А також внесено зміни до Порядку заповнення податкової накладної. 

Безвіз

 

З 1 березня українці зможуть подорожувати без віз до Гренади та заморських територій Нідерландів. Також буде можливість відвідувати Грузію за умови дотримання карантинних вимог.

Про це повідомив у Twitter міністр закордонних справ Дмитро Кулеба.

"Ми розширюємо свободу подорожей для українців попри всі обставини. 1 березня стартують два безвізи: 1. Гренада 2. Заморські території Нідерландів Аруба та Кюрасао, карибські острови Бонайре, Сінт-Естатіус і Саба + відкривається Грузія", — поінформував міністр.

Кредити на житло під 7% річних

 

На 1 березня запланований запуск урядової програми "Доступна іпотека 7%". Вона спрямована на здешевлення банківських іпотечних кредитів.

Тобто мається на увазі, що відсотки за кредитами частково будуть гаситися зі спеціального фонду за державний рахунок, отже позичальникові кредит коштуватиме всього 7% річних.

Подорожчання залізничних квитків

 

З 1 березня і до кінця 2021 року вартість залізничних квитків зростатиме щомісяця на 2%. Міністр інфраструктури Владислав Криклій пояснює, що подорожчання відбуватиметься через індексацію тарифів, що планувалося ще торік, але через COVID-19 цього не сталося.

Міністр нагадав, що пасажири можуть зекономити на квитках до 40%, якщо будуть купувати їх заздалегідь.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень