В Україні підвищать податки, але обіцяють давати по дві пенсії

На скільки більше збираються вираховувати

Вже незабаром податки на зарплату в Україні стануть вищими. Однак за це влада обіцяє компенсацію, щоправда, відкладену у часі.

Мовляв, у літньому віці громадяни України зможуть отримувати по дві пенсії, передає Today.ua.

Про те, навіщо українцям збільшать податки і хто буде розпоряджатися цими грошима, розповіла голова комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова.

Нардепка "СН", голова комітету з питань соцполітики і захисту прав ветеранів Галина Третьякова

Збільшити збираються розмір єдиного соціального внеску (ЄСВ) і податок на доходи фізосіб – з 22 до 24% та з 18 до 20% відповідно.

 

Ці гроші будуть акумулюватися на спеціальних рахунках, з яких у старості українці зможуть отримувати ще одну пенсію.

Насправді така система накопичення коштів доволі ризикована – щонайменше через те, що зважаючи на девальвацію, з роками накопичена сума ставатиме все мізернішою.

Рішення забирати по 4% додаткових податків у рахунок майбутньої пенсії - це компроміс, якого вдалося досягти між депутатами і Мінсоцполітики, каже Третьякова. Їхньому комітету вже передали оновлений текст законопроєкту № 2683-д, в якому враховані зауваження обох сторін.

Щоправда, в остаточній редакції законопроєкт сформують лише після того, як свої висновки нададуть Нацкомісія з цінних паперів та фондового ринку, а також НБУ.

Попередньо вирішили, що система накопичувальних пенсій працюватиме через Центральний адміністратор. Це - державний орган, який спеціально створять для накопичувальних пенсій, які формуватимуться з додаткових податків на зарплату.

У нас є домовленість з головою НБУ Кирилом Шевченком, що до другого рівня накопичувальних пенсій допустять банки і банківські депозити і, ймовірно, страхові компанії, - поділилася планами Третьякова.

Законопроєкт збираються допрацювати з урахуванням всіх зауважень і внести його на перше читання Верховної Ради вже наприкінці лютого.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень