Що хочуть зробити на місці колишнього кафе «Русана» у центрі Рівного

Заклад давно не діє

Приміщення кафе «Русана» розташоване на розі вулиць Драгоманова та 16 Липня. Воно перебуває у комунальній власності Рівного.

Як ми повідомляли, саме біля цього кафе на вулиці 16 Липня, 59, за інформацією активістів, хтось взявся знищити старе дерево, яке, можливо, бачило радянського розвідника Миколу Кузнецова і нині знищений палац Любомирських. Активісти припускали, що на місці кафе хочуть вести будівництво.

Ще два роки тому це приміщення орендувало ТОВ «Русана», яке очолював Богдан Лимар. Але воно відмовилося від оренди цього приміщення, бо, за словами Богдана Лимаря, йому не давали дозвіл на здійснення невід'ємних поліпшень. А без них ТОВ не мало перспектив на приватизацію. Наступним орендарем стало ТОВ «Русана плюс», керівником якого є рівнянка Анна Гуц.

Начальник відділу комунального майна міського управління комунальної власністю Світлана Гіжицька розповіла:

Площа приміщення - 359,9 кв. м. Використання – розміщення магазину частково, кафе, що не здійснює продаж товарів підакцизної групи, і розміщення ксерокопіювальної техніки для надання населенню послуг. Але воно зараз не використовується.

 

Орендна плата станом на 2016 рік - 5096 грн. Щомісячно вона індексується.

За словами Світлани Гіжицької, договір оренди з «Русаною плюс» діятиме до 15 квітня 2020 року. І торік у червні міський голова Рівного розпорядився надати орендарю дозвіл на здійснення у  приміщенні невід’ємних поліпшень, тобто ремонту. Якщо обсяг поліпшень буде понад 25%, орендар отримає право на здійснення приватизації приміщення. Дозвіл на приватизацію, зауважила Світлана Гіжицька, може надати лише міська рада.

До речі, не виключено, що «Русана плюс» таки зможе на місці колишнього кафе вести будівництво. Адже у березні цього року на сайті міськради з'явився проект рішення, яким пропонується  надати цьому товариству дозвіл на розроблення проекту землеустрою щодо

відведення земельної ділянки площею 466 м2 на вул. 16 Липня, 59 в оренду строком до 15 квітня 2020 року.

І у проекті рішення вказується цільове призначення ділянки -  

для будівництва та обслуговування будівель ринкової інфраструктури (адміністративних будівель, офісних приміщень та інших будівель громадської забудови, які використовуються для здійснення підприємницької та іншої діяльності, пов’язаної з отриманням прибутку).

Як поінформував начальник управління земельних відносин Сергій Таргоній, поки цей проект рішення міськрада не розглядала.

А юрист «Русана плюс» Олексій Кухарчук розповів таке:

Я не можу 100-відсотково сказати щодо якихось планів на майбутнє. Єдине, що можу повідомити, що розроблені документи на поліпшення, тобто погоджено проведення ремонту тієї будівлі, яка є. І для того, щоб здійснити цей процес, зверталися за виділенням земельної ділянки під цією будівлею. Більше про якісь там плани стосовно подальшого використання, крім цього етапу, я вам не можу сказати.

Щодо призначення ділянки «для будівництва та обслуговування», то, за словами юриста, таке формулювання призначення ділянки для приміщення пропонує існуючий класифікатор. Але планів зносити приміщення і натомість будувати щось інше, запевнив він, в орендарів нема.    

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень