Що буде з цінами на блакитне паливо: прогнози «Нафтогазу» (ВІДЕО)

Зокрема, очільника найбільшої національної компанії України

До кінця літа ціна на газ у Європі все ще знижуватиметься, впавши до рекордного мінімуму, а вже з настанням осені – знову почне підвищуватися.

Такий прогноз днями зробив очільник «Нафтогазу» Андрій Коболєв в ефірі програми «На карантині» на телеканалі «UA: Перший».

Ми очікуємо, що протягом червня та липня ціна газу побачить рекордно низькі рівні. Працюючи в цій індустрії, такої низькою ціни на хабі я ще не бачив. І я очікую, що влітку ціна буде сильно коливатися. Думаю, буде падіння, але треба зрозуміти, що ближче до осені ціна, з великою ймовірністю, почне рости, - заявив Андрій Коболєв.

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Андрій Коболєв

За його словами, на вартість газу в Європі впливають надлишкові обсяги зрідженого газу, що надходить зі США в Євросоюз, а також пандемія коронавірусу, яка призвела до зменшення споживання усіх ресурсів.

Якщо у червні та липні ціна газу дійсно досягне наднизького рівня і цей рівень протримається довго, є вірогідність, що всі газові компанії країни матимуть збитки, вважає Коболєв.

Голова НАК «Нафтогаз України» нагадав, що у травні вартість газу для населення знизилася на 21%, а від початку цього року - на всі 50%.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень