Мерія планує виділити 12 га з земель м. Рівне під «конопляний технопарк» (ФОТО)

Ідею привезла посестра Віктора Ющенка?

Коноплі з діда-прадіда вирощувалися в Україні. З них робилися рушники, одяг. Їх, зрештою, і курили.

Ми на Радіо Трек не раз писали, що

Вирощення технічних сортів конопель може стати справжнім проривом для сільського господарства України, для виробництва всього необхідного не лише для легкої промисловості, але й для належного спорядження ЗСУ.

 

Коноплі дійсно можуть замінити бавовну в усьому. Навіть у виробництві пороху, але…

Фото зі статті "Вістей Рівненщини" про конопляний "технопарк" у м. Рівне

Який смисл вирощувати коноплі в містах?...

Який смисл віддавати під конопляні поля – міські землі?

Фото з повідомлення міської ради Рівного, на екрані ліворуч - презентація проєкту "конопляного технопарку". Зверніть також увагу на жінку праворуч

Рівненська мерія, як виглядає, готова винайти під ці потреби – 12 а.

Дехто, правда, ще має надію, що можливо йдеться все ж саме про «технопарк». Себто про виробничі приміщення, де перероблятимуть коноплі, вирощені десь і привезені до нас з усієї України.  

 

Але які ж це мають бути тоді виробництва – за розмірами – типу АЗОТу, чи як?

Фото з повідомлення міськради Рівного. Можна припустити, що ця жінка якось пов'язана з презентацією проєкту "Технопарку"

Одним словом, дуже дивна ситуація. Більшість видань Рівного зрозуміли повідомлення міської ради про зустріч з ініціаторами проєкту саме так, що «мерія задумала знайти в рівному 12 гектарів, щоби засіяти їх коноплями».

Це на тлі того, що в містах постійно бракує землі під забудову для ветеранів та той же реальний «Технопарк».

Дехто припускає, що ця жінка - це Віра Ульянченко, колись дуже впливова людина в оточенні Президента Ющенка: ліворуч фото Ульянченко з її ФБ-сторінки

От що написала з цього приводу Галина Кульчинська (вона, правда, закцентувала більше на «укриттях в школах» та на «підготовці до зими», але…):

Ви чули, що у Рівному «продовжать роботу над реалізацією проєкту» щодо створення на території міста індустріального парку, де будуть вирощувати... коноплі? (див. посилання).

 

«Це доволі прогресивна і цікава ідея, яка може реалізуватися на території нашої громади. Примітно, що велика кількість країн прагне отримати доступ до технічних конопель та матеріалів із них, але досі немає площ, аби можна було займатися їх вирощенням та секцією. Тож Рівне може стати першим», - відзначив директор департаменту економічного розвитку Володимир Липко.

 

Для всього цього «прогресивного дива» необхідна земельна ділянка не менше ніж 12 гектарів в нашому місті, стверджують автори проєкту...«Брєд сивої кобили» і не інакше - вам будь-який економіст скаже, що ніде в світі міські землі не використовують для вирощування будь-чого, а тим більше конопель. Для цього шукають сільську місцевість.

 

Прогресивні ви наші, а ви не хочете вже зараз пояснити людям, як зимувати будемо і яка готовність міста сьогодні до опалювального сезону? І де обіцяні батькам школярів укриття, які мали бути готові за словами міського голови до 23 серпня 2022 року і на які ви виділили з міського бюджету десятки мільйонів гривень, взятих з податків рівнян?

 

І, до речі, щодо укриттів в навчальних закладах: їх можна було зробити ще в червні-липні і постанова Кабміну №590 нікому б не завадила, якби включили голову і ремонти укриттів робили за кошти резервного фонду міста. Резервний фонд для того і створюється, щоб фінансувати різні непередбачувані видатки і ніхто не має права «зверху» вказувати як використовувати ці кошти.

 

Не здивуюсь, якщо 12 гектарів в Рівному під коноплю знайдуть значно швидше, ніж відремонтують всі укриття навчальних закладів, бо ж прогресивні...


Посилання:

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Максим Розенко

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень