Що потрібно зробити 13 вересня, щоб привернути удачу: народні прикмети

У церкві 13 вересня вшановують пам’ять святого Купріяна Карфагенського

У народі 13 вересня називали – Журавлине віче. Наші пращури вірили, що у цей день збираються журавлі, які вирішують, як їм летіти у вирій.

На Купріяна вирушали ліс по журавлину, до цього часу ягоду не можна було збирати. Вважалося, що до Журавлиного віче ходити на болота було небезпечно, адже того, хто зробить це чекають нещастя.

Перед походом по журавлину вибирали поводиря-іменинника дня, оскільки вірили, що тому хто народився в день Купріяна, відома інформація про те, де розміщується журавлинник з великою ягодою.

Наші предки вірили, якщо в цей день зашити ягоди журавлини в маленький синій мішечок і всюди носити його з собою – то людину буде супроводжувати удача в усьому.

Що не можна робити 13 вересня

За повір'ями, 13 вересня не можна голосно співати, сміятися і навіть розмовляти на підвищених тонах. Вважали, що шум може привернути увагу нечистої сили. 

Не можна 13 вересня завершувати якісь справи, в іншому випадку доведеться все починати спочатку. Частково з цієї ж причини краще не припиняти відносини - наслідки цього рішення треба буде ще довго вирішувати.

Суворо заборонено злитися 13 вересня. Якщо допустити негативні думки в цей день, хвороби почнуть липнути одна за одною. У цьому були впевнені наші предки.

Вони ж попереджали: якщо запланувати поїздку на 13 вересня (неважливо при цьому, на який день тижня випаде це число), вона буде невдалою або зовсім зірветься.

Народні прикмети на 13 вересня

  • Якщо журавлі летять не поспішаючи, між собою «розмовляють», осінь буде теплою.
  • Журавлі на південь летять не клином, а поодинці – наступний рік буде неврожайним.
  • Почути журавлиний крик – до дощу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень