Що робити з лепехою та іншою зеленню після закінчення Трійці

Прикмети наших пращурів

У різних регіонах зелень в домівці зберігають по різному. Дехто тримає лепеху та гілочки дерев тиждень, а найчастіше прибирають одразу по закінченню свята.

Наші пращури вважали, що лепеха має магічні властивості та оберігає від злої сили. Зберігали лепеху в оселі наші пращури три дні.

Суху лепеху після закінчення свята Трійці не викидали, а використовували в інших обрядах. Несли на город – вірили, що у капусти виростуть гарні головки.

Щоб вберегти будинок від блискавки та пожежі, лепеху клали на горище. Також клали сухе зілля в хлів – вірили, що худоба буде давати гарне молоко і буде здоровою.

Лепехою мили голову для гарного здорового волосся.

Взагалі, до всіх освячених речей потрібно ставитися з повагою. Якщо у вас немає можливості згодувати освячене зілля худобі чи винести на горище, то краще його спалити, але не викидати в смітник, щоб не оскверняти.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень