Що робити українцям, які досі не отримали 6500 грн «єПідтримки»: кому ще чекати на гроші

Фахівці пояснили, у чому проблема і що робити

Читачі видання «Мінфін» продовжують скаржитися, що не отримали допомоги у розмірі 6500 грн за програмою єПідтримка. В Мінекономіки розповіли, кому ще почекати на виплати, а хто вже втратив таку можливість.

Як повідомили у Міністерстві на запит «Мінфіну», для перерахування коштів передані дані усіх тих, у кого в мобільному додатку Дія відображено статус «Заяву надіслано успішно».

 

Хто перший у черзі на виплати?

Кошти найближчим часом будуть перераховані всім отримувачам, які успішно потрапили до реєстрів Програми «єПідтримка» у період з 23 по 31 березня, повідомили у відомстві.

Кажуть, вживають для цього усіх необхідних заходів.

Кому про себе нагадувати?

У разі, якщо людина подала заявку з 7 по 22 березня, але кошти досі не отримала, в Мінекономіки рекомендують звернутись до банку, де оформлена картка єПідтримка, або ж у Мінцифри – для з'ясування причин незарахування коштів.

Якщо ж людина отримала відмову у поданні заявки або не встигла подати заявку до 31.03.2022, то в Мінекономіки кажуть, що допомогти їй у межах програми «єПідтримка», на жаль, не зможуть.

Водночас у відомстві рекомендують звернути увагу на Платформу єДопомога.

У чому проблема?

За планом, виплата державної допомоги у 6500 грн тим, хто отримав схвалення у додатку Дія, мала б закінчитися 10 квітня. Але щось пішло не так і з 16 квітня на сторінці відгуків «Мінфіну» почали з'являтися численні скарги користувачів про невиплату гарантованої державою допомоги.

Претензії одразу посипалися на адресу банків, але там пояснили, що банки є лише отримувачами коштів від Мінекономіки. Щойно гроші надходять їм на рахунки, ті одразу ж здійснюють зарахування на картки громадян.

 

У Приватбанку, зокрема повідомили, що є деякі затримки у фінансуванні програми, а тому слід зачекати.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень