Україна: збільшено виплати для деяких категорій дітей. Кого торкнуться зміни

Відомо, про які щомісячні суми йдеться

В Україні збільшили розміри тимчасової державної допомоги для дітей, батьки яких ухиляються від сплати аліментів, не мають можливості утримувати дитину або місце їхнього проживання наразі невідоме.

Як повідомляють у Мінсоцполітики, уряд вніс зміни до порядку призначення таких виплат.

Рішенням уряду визначено, що тимчасова державна допомога призначатиметься з урахуванням матеріального стану сім’ї, у якій виховується дитина, в розмірі, що дорівнює різниці між 100% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку та середньомісячним сукупним доходом сім’ї в розрахунку на одну особу за попередні 6 місяців, але не менше 50% прожиткового мінімуму для дитини відповідного віку, — йдеться у повідомленні.

Отже, встановлено такі максимальні розміри тимчасової допомоги:

  • для дітей віком до 6 років - 2100 грн/міс.
  • для дітей віком від 6 до 18 років - 2618 грн/міс.

Також повідомляється, що з 1 січня поточного року (заднім числом) буде проведено перерахунок розміру тимчасової державної допомоги, виплату якої проводили у січні — травні цього року, з урахуванням виплачених сум цієї допомоги.

Джерело: ФАКТИ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень