Що потрібно викинути 5 вересня, щоб позбутися негативу: народні прикмети

За новим церковним календарем 5 вересня - День Єлизавети і Захарія

Святі Єлизавета та Захарій були батьками Іоанна Хрестителя. У молитвах до святих Захарії та Єлисавети звертаються пари, які хочуть мати дітей, вагітні жінки просять про легкі пологи та здоров'я немовляти. Ті, в кого є діти, просять про здоров'я та щастя для них. 

У цей день часто починалися перші серйозні заморозки - в особливо холодні роки навіть можна було побачити іній на деревах. Ночі ставали холоднішими і помітно довшими.

День наші пращури вважали нещасливим, тому сьогодні не починали ніякої важливої роботи.

Існувало вірування, що на Єлизавету і Захарія збуваються будь-які гадання. 

Також існував звичай в цей день паритися в лазні з березовими віниками, які повинні були відігнати від людини всю нечисту силу.

Говорили, що людина, народжена на Захарія і Єлизавету, володіє надприродними здібностями, і злі духи її не чіпають. Тому, такі люди часто працювали пастухами, щоб захистити стадо від диких звірів. 

 

Що не можна робити 5 вересня

Сьогодні не можна давати обіцянки, які не можеш виконати.

5 вересня необхідно викинути з дому усі непотрібні речі, щоб позбутися від негативу.

У цю дату не варто мочити ноги, одягатися не по погоді, переохолоджуватися і ходити по людних місцях, оскільки сильно підвищується ризик підхопити інфекцію.

5 вересня - невдала дата для будь-яких починань і нових проектів. Такі справи приречені на провал. Також в цей день не рекомендується починати ремонт або будівництво будинку, переїжджати, міняти роботу.

Щоб не зіткнутися з непереборними труднощами, 5 вересня не варто брати в руки сипучі предмети. В іншому випадку удача витече крізь пальці.

Не можна 5 вересня вимовляти вголос прокльони і в цілому лаятися. Прапрадіди говорили: все, що вийде з уст, повернеться в них назад. Тому в цей день необхідно розмовляти тільки про хороше.

 

Народні прикмети на 5 вересня

  • Листя пожовкло - осінь буде ранньою, а зима – суворою
  • Якщо 5 вересня тепло, то і зима буде теплою
  • Багато ягід на горобині – за прикметами, буде дощова осінь.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Олеся Шевчук

Відкрити плей-лист

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Більше оголошень