Що потрібно робити, щоб рідше мити волосся: поради трихолога

Інформація важлива для тих, у кого волосся ще є

Здорове гарне волосся неможливе без правильного догляду. Дехто миє голову раз на тиждень, хтось – раз на два чи три дні, а комусь доводиться робити це щодня.

Що робити, щоб рідше мити волосся, розповіла OBOZREVATEL трихолог-реабілітолог Юлія Дудій. Волосся треба мити у міру потреби, каже лікарка:

Рідше – не означає краще.

 

Коли ми голову миємо рідко, а потрібно – частіше, можемо спровокувати розвиток різних запальних станів шкіри голови.

 

Робота сальних залоз залежить від гормональної системи та стану шлунково-кишкового тракту. Тож жодними шампунями та спробами перевчити жирніти голову ніяк не вдасться вплинути на сальну залозу.

 

Якщо людина завжди мила голову раз на два чи три дні, а потім шкіра голови почала жирніти швидше, це причина звернутися до лікаря.

 

Нормально мити голову 2-3 рази на тиждень. Один раз на тиждень – це не норма.

Чи можна використовувати сухий шампунь

Сухий шампунь – це дуже небезпечно, говорить лікарка. Такий засіб не очищує шкіру голови. Зрідка використовувати такий шампунь можна, але не постійній основі. Трихологиня закликає також не купувати дуже дешеві сухі шампуні. Вони спричинюють дрібнодисперсне покриття шкіри голови і пошкоджують волосяний фолікул.

Чи потрібно мити голову шампунем двічі

Голову завжди треба двічі намилювати шампунем. Перший раз шампунь змиває пил та бруд, а вдруге – промиває голову від шкірного сала. Якщо відчуваєте, що й з другого разу шампунь не впорався зі своїм завданням, то можна і втретє намилити голову.

Як обрати гребець

Краще оминати гребінці з залізними чи дерев’яними зубчиками. Також оминайте вироби з натуральною щетиною кабана. Такі засоби для догляду можуть пошкодити шкіру голови, а ще накопичують у собі багато бруду, який неможливо вичистити.

Як обрати рушник

Для нормального волосся можна використовувати звичайний бавовняний рушник, але не ходити у ньому три години. Бо бавовна посилено забирає вологу з волосся. Коли ми витираємо волосся, не треба намагатися «добути з нього вогонь», достатньо просто кілька разів промокнути.

Для сухого, кучерявого та пошкодженого волосся підійде натуральний шовковий або рушник зі штучного волокна. Також можна просто взяти стару бавовняну футболку.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень