Що посадити біля дому, щоб прогнати з ділянки бджіл, ос і джмелів

Рослини на будь-який смак – ми підготували цілий список

Комахи, звісно ж, приносять користь, запилюючи рослини. Саме завдяки їм ми згодом отримуємо гарний врожай. Але буває, що кусючих комах на ділянці стає занадто багато… Особливо гостро ця проблема відчувається, коли вони починають залітати в хату, або якщо у дворі є діти чи алергіки.

Для ефективної боротьби зі смугастими комашками пропонуємо посадити біля дому рослини, які відлякують бджіл, джмелів та ос

У нашому списку – цілих 5 варіантів таких рослин-захисників.

  1. Журавець (герань)

Невибагливу квітку можна посадити біля входу в будинок, альтанку чи господарську будівлю. Зелена маса герані виділяє особливий аромат, який не подобається деяким комахам. Цвіте журавець близько місяця – у червні або в липні, залежно від виду.

Герань не любить заболочені місця, деякі види люблять тінь, інші - світло.

  1. Рододендрон

Чагарник або деревце, що цвіте великими квітками, добре приживається у болотистій місцевості і на гірських схилах.

Рододендрон віддає перевагу частому поливу, підкисленому ґрунту, а також півтіні. На відкритому сонці рослина не виживає.

  1. М'ята

Культура виділяє сильний ментоловий запах, завдяки якому її й не люблять більшість шкідників, а також оси, бджоли та джмелі.

М'ятою відлякують також комарів, мух і набридливих мошок.

Невеликі кущики можна посадити у діжки й поставити на веранді чи на балконі.

  1. Тоя (аконіт)

Рослина зустрічається на узбіччях доріг і берегах річок, але тільки на родючій землі. Аконіт любить вологу і насичений гумусом ґрунт.

Культура неймовірно отруйна, тому не використовується навіть у народній медицині. Якщо у сім'ї є діти, то борець садити на ділянці точно не можна!

  1. Евкаліпт

Ця рослина відлякує комах, осушує ґрунт і знезаражує повітря. Евкаліпт неймовірно швидко росте і сильно розростається, тож може затінити ділянку своєю кроною.

Його можна сміливо садити у сирому місці, захищеному від протягів, але тільки у регіонах, де зими не надто суворі.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень