Що не можна віддавати з дому 19 лютого: народні прикмети

19 лютого вшановують пам’ять преподобного Вукола Смирнського

В цей день дуже багато уваги приділяти коровам, в основному дбали, щоб вони благополучно отелились.

У день, коли телиться корова, вважали, з дому нікому нічого давати не можна – ні грошей, ні хліба, ні вогню, ні води, щоб разом з ними не віддати прибуток, який посилається Господом в будинок.

Варто відзначити, що цього правила дотримувалися і в тому випадку, коли народжувала жінка, або з’являлись на світ поросята, ягнята, лошата, а ще в дні сіяння хліба.

«Зараз не час», ‒ відповідали господарі людині, яка прийшла взяти що-небудь у борг. Ніхто не ображався на таке висловлювання, тому що сам чинив так само при подібних обставинах.

19 лютого самотні люди молилися Богу, щоб зустріти другу половинку.

Жінки у цей день «вимітали» з дому обридлих друзів чоловіка, котрі схиляли його до пияцтва і розгулу. Робили це після відходу за поріг нежданих гостей, підмітаючи у всьому житлі підлогу.

Що не можна робити 19 лютого

19 лютого вагітні не повинні нікому говорити про те, якої статі дитину вони носять під серцем. Прапрабабусі попереджали: малюк може вирости хворобливим або недорозвиненим.

Якщо корова почала мукати, то у жодному разі не можна її зупиняти, а також голосно говорити, співати, лаятися — словом, вимовляти щось вголос. Вважали, що так тварина виганяє з дому всі біди, а якщо перервати її, то можна порушити цей процес.

Не можна 19 лютого виносити щось з дому, навіть в благих цілях (наприклад, віддавати речі на благодійність). Інакше разом з ними можна позбутися частини удачі або сімейного щастя.

Народні прикмети на 19 лютого

  • Морози посилилися – до швидкої весни.
  • Якщо птахи на верхівки дерев сідають – буде тепло.
  • Чим холодніше у цей день, тим теплішим буде березень.
  • Якщо сухе листя, що залишилося на деревах, раптово зашелестіло, незабаром почнеться снігопад.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень