Притягує нещастя та нечисть: коли не можна дивитись у вікно

4 народні прикмети про вікно

Наші пращури вірили, що не можна дивитися у вікно вночі. Це пов'язували з тим, що в цей час доби прокидається нечисть, яка шукає свою жертву, щоб вселитися до неї в душу.

В результаті такого контакту людина може серйозно захворіти і навіть померти. Наші предки були упевнені, що, подивившись вночі у вікно або відкривши його, можна почути потойбічні стогони та стуки.

Також існувала прикмета, що не можна дивитися у вікно під час повного Місяця. Супутник має на людину особливий вплив, тому краще уникати контакту з ним. Місяць здатний навіяти тугу, смуток, депресію та навіть привести до божевілля.

Також пращури вірили, що споглядаючи повний Місяцьчерез вікно, можна спровокувати невдачі в будинку.

Не можна дивитися у вікно під час грози. Вважали, що під час стихії на небі проїжджає святий Ілля і знищує нечисть. Щоб сховатися від нього злі сили можуть потрапити в будинок людини і притягнути на себе удар блискавки.

Не можна дивитися у вікно під час похорону. Вважають, що душа померлого перебуває поруч з тілом і, помітивши спостерігача, може забрати його з собою.

Також є повір'я, що покійний може застрягти між світами та не знайти спокій.

Джерело: МЕТА

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень