Чому не можна позичати сіль: народні прикмети

Наші пращури вважали, що позичати сіль небезпечно

У давнину люди вірили, що сіль має магічні властивості, її часто використовували у чаклунських обрядах та ритуалах.

Часто сіль позичали, щоб нашкодити людині. Через неї могли наводити порчу та негатив. Позичивши сіль сусідам, можна накликати на родину сварки та бідність, вважали наші предки.

Якщо людина, яка просить позичити сіль, у результаті її розсипле, це означало, що вона прийшла з недобрими намірами.

Є думка, що разом із сіллю людина, яка її позичає, віддає спокій та мир у сім'ї, багатство, любов та взаємоповагу. Віддати сіль із хлібом – загрожує злиднями.

Якщо ви не можете відмовити у проханні позичити сіль, треба попросити гостя самому взяти сіль зі столу. У цей час господар чи господиня будинку повинні тихенько вимовити: «все моє зі мною й лишиться».

За народними прикметами, не можна приймати назад сіль від людини, яка її позичила раніше.

Це може принести до будинку сварки, хвороби чи інші проблеми. Якщо людина все ж таки наполегливо бажає повернути борг, потрібно заплатити йому символічну суму, щоб відкупитися від негативу.

Згідно з одним із повір'їв, не можна приходити за сіллю до сусіда ввечері. Можна спричинити скандали, злидні і хвороби. Не радять просити сіль у суботу та понеділок.

Також не можна передавати сільничку за столом, це погана прикмета: разом з нею ви передаєте свою особисту удачу. Нехай людина встане і сама візьме. 

Не можна не лише позичати сіль, а й дарувати сільнички — це погана прикмета.

Солонки, як і саму сіль, можна тільки купувати собі самому. До речі, сільничка повинна бути красивою, завжди чистою, а якщо вона тріснула або від неї відколовся куточок, ні в якому разі не використовуйте її, замініть на нову.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень