Що не можна робити із грошима, щоб не накликати бідність: народні прикмети

Як не можна поводитись із грошима

Щоб не втратити фінансове благополуччя, наші предки дотримувались певних заборон. Так, вони вважали, що не можна:

Рахувати гроші після заходу сонця

Предки вірили, що той, хто перераховує гроші ввечері, рахує свої збитки, які незабаром виллються у серйозні матеріальні проблеми. Говорили, що гроші, пораховані у ніч, швидко розлетяться вдень..

Підбирати копійки на перехресті

Знайдені на перехресті монети наші пращури не піднімали в жодному разі. По-перше, вірили вони, що таким чином хтось позбувається своїх фінансових проблем, перекладаючи їх на того, хто підбере гроші.

По-друге, енергетику перехрестя вважали дуже напруженою і негативною, і монети могли увібрати її у себе.

Класти копійки на стіл

Наші прабабусі були впевнені, що висипані на стіл копійки віщують сльози та бідність. Також вони вважали, що монети на кухонному столі призводять до того, що гроші швидко проїдаються.

Залишені на столі до ранку монети загрожуютьсерйозною втратою фінансів.

 

Ставити на підлогу сумку з гаманцем

За старих часів вважали, що залишена сумка із гаманцем на підлозі, є проявом неповаги до грошей і всіх своїх заощаджень. Тому гроші «карають» людину постійною потребою в них.

Також вірили, якщо поставити сумку на підлогу, то всі гроші «будуть йти в підлогу», тобто із сім’ї .

 

Виходити з дому з порожнім гаманцем

Вийшовши із дому з порожнім гаманцем, можна накликати на себе бідність і нещастя, вірили наші предки. Вони намагались, щоб у гаманці завжди була щаслива купюра або монета, яка притягуватиме до себе гроші. 

Давати в борг у понеділок

Якщо давати в борг у понеділок, то повернуті гроші будуть витрачені на дрібниці, вірили наші предки. Також, вірили пращури, віддаючи гроші у понеділок, ви найближчим часом самі будете змушені позичати.

Відразу витрачати гроші

Це може бути зарплата, виграш, подарунок. Не можна витрачати такий дохід повністю в перший же день. Важливо, щоб хоча б частина грошей переночувала вдома.

Хизуватися грошима

Показуючи друзям чи сусідам пачки грошей або викладаючи фото з заробітками, ви розбазарюєте свою удачу і накликаєте заздрість і негатив. Як відомо, гроші люблять тишу.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Загублено документи Скібінський/Скібінська

Загублені документи, видані на ім'я та прізвище Микола Скібінський: студентський квиток, посвідчення водія, id картка. А також техпаспорт на мотоцикл, виданий на ім'я та прізвище Олена Скібінська.  

Знайдено автомобільні номера

  Знайдено автомобільні номера ВК1273НА , ВК7773ВК

Більше оголошень