Що треба з'їсти 13 листопада, щоб привернути щастя: народні прикмети

13 листопада церква вшановує пам’ять преподобних Спиридона і Никодима

Святих вважали захисниками чоловіків. Перший улов риби 13 листопада обов'язково продавали, а гроші віддавали на потреби церкви. Так рибалки та мисливці забезпечували собі подальший багатий улов.

13 листопада турбувалися про домашніх птахів. Люди утеплювали курники або будували спеціальні сарайчики для курей, гусей та качок.

Щоб бути щасливим, то потрібно з’їсти в цей день страву з курки, вважали наші предки

Також наші предки вірили, що 13 листопада чаклунам і відьмам набагато простіше наводити порчу або вроки. Тому людям в цей день слід бути особливо обережними.

Щоб захистити себе від негативного впливу радять не спілкуватися в цей день з малознайомими людьми, а також кажуть, що вранці потрібно покласти в кишеню зелену нитку. Увечері, прийшовши додому, її спалюють.

Що не можна робити 13 листопада

13 листопада суворо забороняється лаятися рибалкам. Причому як одне з одним, і з іншими людьми. Вважається, що інакше рибалка весь рік буде невдалою.

Не слід у цей день передавати гроші з рук до рук. Наші пращури вірили, що через монети або купюри 13 листопада негативна енергія може перетекти від однієї людини іншій. 

Незаміжнім дівчатам не рекомендується 13 листопада довго крутитись перед дзеркалом. У народі вважали, що нечиста сила на цілий рік забере красу тієї, що ослухалася заборони. 

Не варто 13 листопада вирушати у подорож. Частково це пов'язано з тим, що в цей час дороги стають непрохідними. Але у прапрапрадідів були й інші побоювання. Вони казали: на перехресті у середині листопада біда прийде далеко від дому.

Не можна 13 листопада кривдити тварин, особливо собак. Вважалося, що в їхньому обличчі в цей час ходять добрі духи, які вкривають будинок від морозів. Якщо прогнати собаку, можна викликати холод і голод.

Народні прикмети на 13 листопада

  • Ясна і сонячна погода в цей день – до сильного поривчастому вітру.
  • Горобці голосно цвірінькають – до тепла.
  • Не чути гороб’ячого цвірінькання – скоро настануть стійкі холоди.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень