Що потрібно зробити 11 листопада, щоб привернути достаток: народні прикмети

У православній церкві 11 листопада вшановують пам’ять святої Анастасії

Вважали, що цей день найкраще провести в колі своїх рідних. Якщо вірити прикметам, то після цього ваша сім’я буде міцною і дружною.

У цей день обов'язково готували пироги та випічку з борошна нового врожаю, а також пшеничну кашу. Прийнято було все доїдати, тоді в будинку весь рік буде удача і достаток.

Зазвичай 11 листопада стригли овець. З овечої вовни пряли нитки, в'язали теплі рукавиці або шкарпетки, могли ткати тканини, які використовуються для пошиття верхнього одягу на зиму.

Також вважали, якщо дівчина в цей день одягне коралове намисто, то буде щасливою і коханою. А якщо намисто повісити вдома на видному місці, то житло буде захищене від злих духів.

Що не можна робити 11 листопада

Обід і вечерю 11 листопада потрібно розділити тільки з близькими людьми. Вітати в будинку незнайомців не слід, особливо якщо в сім'ї є маленька дитина. В іншому разі вона виросте полохливою.

Заборонено залишати малюків одних в кімнаті, навіть ненадовго. У народі вірили, що 11 листопада на беззахисну душу можуть напасти темні сили.

Жінкам не можна 11 листопада залишати шию голою. Її треба прикрасити намистом або хусткою. Тоді сімейне життя заграє новими фарбами. Так говорили в народі.

Якщо в цей день посваритися з чоловіком, підсумок сварки виявиться плачевним. Це може стати початком кінця довірливих відносин.

Якщо ж 11 листопада зробити чоловікові подарунок, то в будинок прийде достаток.

Народні прикмети на 11 листопада

  • Якщо вдень ворони каркають — до найближчого морозу.
  • Якщо вдень голуби воркують — на гарну погоду.
  • Якщо у цей день з ранку виднівся іній на деревах, то на сніг прапрапрадіди поки не чекали.
  • Якщо йде сніг або дощ, то в день Архангела Михайла (21 листопада) буде відлига.
  • Низько рухаються хмари по небу – до похолодання

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень