Що можуть розказати про людину її харчові звички

Чи може любов до тістечок свідчити про психічні розлади?

Впродовж життя чимало людей мають певні харчові звички, надаючи одним продуктам перевагу й натомість відмовляються від інших.

Основний міф, який поширюють у мережі: психопати люблять гостре, а мазохісти – солодке.

Таке дослідження й справді проводили науковці Оксфордського університету. Вони й підтвердили, що раціон здатний впливати на послідовність ДНК.

Але ж дослідження проводили на паразитах. Його метою було з’ясувати як дієта впливає на кількість азоту, яка потрібна цим паразитам.

Ті, хто поширюють міф про зв'язок харчових звичок та розладів, посилають на роботи психолога Вільгельма Райха, єдиного учня Зигмунда Фрейда. Йдеться про його роботу у сфері тілесно орієнтованої терапії. Але це лише один із напрямків психоаналізу, при якому з пацієнтом працюють за допомогою тілесного контакту. Є лише один напрям ТОТ, який трохи розбирає типи особистостей, – це біоенергетика, чи біоенергетичний аналіз. Але навіть у рамках цього визнаного псевдонаучного напрямку не говорять про смакові уподобання людей.

Сучасні ж дослідження показують, що певний зв'язок все ж є. Вчені зробили висновок, що певні особистісні риси справді можуть бути пов'язані з порогами смакової та нюхової чутливості.

За основу взяли п'ять рис особистості великої п'ятірки:

  • екстраверсію
  • відкритість
  • доброзичливість
  • сумлінність
  • невротизм

Тоді ж й з’ясувалося, що більш відкриті люди частіше шукають новий досвід у їжі та смаках, у той час, як більш закриті обмежують свій смаковий діапазон.

Джерело: 24 канал

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень