Що корисніше — оселедець чи червона риба: відповідь здивує багатьох любителів морепродуктів
Виявляється, можна отримати більше користі, заплативши менше
Оселедець і червона риба — це два популярні продукти в Україні. Щоправда, між ними є суттєва різниця у ціні. Багато людей, попри вартість віддають перевагу червоним сортам риби, а ті, хто не можуть собі цього дозволити, купують частіше оселедця.
Експерти проаналізували ці види риб і зробили висновок, яка ж з них корисніша.
Користь червоної риби — лосося, форелі або горбуші
Червона риба містить Омега- 3, що сприяє здоров'ю серця, знижує рівень запалення і підтримує функції мозку
Також містить антиоксиданти, зокрема астаксантин, що сприяє уповільненню старіння клітин.
- В ній багато білка, необхідного для відновлення м’язів і тканин.
- Червона риба корисна для жінок під час вагітності завдяки високому вмісту DHA (докозагексаєнової кислоти), що сприяє розвитку мозку дитини.
- У 100 грамах червоної риби міститься приблизно 140-180 ккал.
Чим корисний оселедець
Оселедець є чудовим джерелом вітаміну D. Це один із найвищих показників серед продуктів вітаміну, необхідного для міцності кісток та імунітету.
У ньому є вітамін B12, який забезпечує нормальне функціонування нервової системи та синтез ДНК.
- В оселедці є йод, який необхідний для роботи щитоподібної залози.
- Омега-3 жирні кислоти, які підтримують здоров’я серця, судин і мозку також є в оселедці.
- 100 грамів оселедця містять приблизно 160-200 ккал, що робить його калорійним, але ситним продуктом. Завдяки низькому рівню ртуті оселедець є безпечним для регулярного вживання навіть для дітей та вагітних
Що корисніше — оселедець чи червона риба
Попри поширену думку, що саме червону рибу потрібно обирати через високий вміст Омега-3, дослідження стверджують, що оселедець може бути навіть кориснішим за червону рибу з огляду на вміст Омега-3 жирних кислот.
Наприклад, у 100 грамах оселедця міститься 2,4 г Омега-3, тоді як у 100 грамах атлантичного лосося — 2,1 г.
Отже, під час вибору між оселедцем та червоною рибою потрібно орієнтуватися на ваші потреби, оселедець — бюджетний, доступний і багатий поживними речовинами варіант, а червона риба є джерелом антиоксидантів, дорогим делікатесним продуктом.
Для збалансованого харчування дієтологи радять включати обидва види риби в раціон. Це забезпечить організм всіма необхідними поживними речовинами і корисними жирними кислотами.
Джерело: tsn
Радіо Трек: НОВИНИ