Що думають жителі Рівного про створення крематорію

Чи справді не готові до такого?

 

Фото з сайту "Львівський портал"

Ми писали про те, що у Рівному хочуть розширювати нинішні та створювати нові кладовища.

Створили робочу групу, яка має зайнятися питаннями відведення під це землі. І керівник КП «Спецкомбінат-ритуальна служба» Микола Володько висловлював свою думку про способи вирішення проблеми із похованнями.
 
Публікація викликала чимало відгуків у Фейсбуці. І що цікаво, більшість дописувачів ідею зі створення крематорію підтримували. Ми вибрали деякі з коментарів: 

Виолетта Трубецкая

- Мене дивує те, що вже 30 років питання стосовно кладовищ в нашому місті влада ігнорує, її не цікавить зовсім. Бо на першому місті в неї- розміщення на великих земельних територіях супермаркетів , автозаправок, гаражів... Моя думка стосовно крематорію - дуже необхідний! Навіщо витрачати величезні території чорноземної землі на кладовища? 

 

Lena Savchenko

- Аби то земля під забудову котеджів потрібна була б, швидко знайшли б де будувати(

 

Anna Pushkarskaya 

- Ви збудуйте крематорій, тоді і культура кремації з'явиться!!!

 

Андрей Химчук

- Правильно, в 21 столітті пора вже кремувати тіла (і щоб прах стояв в маленьких урночках), а не як у кам’яному віці, щоб вони гнили в землі і розкладались.

 

Vera Voronytska

- Навіщо мусолити це питання, якщо ніхто в Рівному не збирається будувати крематорій? Аргумент, що немає де будувати - нікчемний. В Києві є крематорій практично в центрі міста на Байковому кладовищі не простоює, є і колумбарій. Моя особиста думка: крематорій потрібен. Крематорій - це не міське, а регіональне підприємство - може обслуговувати декілька областей.

Також у коментарях рівняни пропонували інший варіант вирішення проблеми замість крематорію: 

Yana Sokol

 -Так в нас є віра та традиції , але чому відразу крематорій? Це питання можна вирішити і іншими методами. Як варіант, від мене, як не спеца, підхоронювати до родича, зробивши бетонні перекриття. Це - як сімейний склеп, і зручно доглядати за похованням і місце одне.

 

Наталия Порошина

- Чому ми не вчимось у своїх сусідів -слов'ян, і не переймаємо їхній метод поховань??? РОДИННІ склепи! хоронять в одному місці до 6 осіб, зменшується площа кладовища в декілька разів і, по-друге, ідеш провідати всіх родичів одночасно, а не літаєш по всіх кладовищах області.

 

Тамара Тамара

- Нова будова для відмивання грошей? А потім здирництво з жителів міста за кремацію? Далекоглядно!!!!

 

А вирішувати питання іншим способом не пробували? В Європі існує практика захоронення в одну могилу кількох покійних. Зручно для родини і економно для землі. Місце купляється один раз. А потім рідні покійного самі вирішують хоронити до того покійного ще когось, чи купляти ще одне місце.

Були думки і про те, що має бути у людей вибір, як ховати після смерті:

Валентина Дарморост

- Кому як хочеться - кожна людина нехай вирішує при житті...

 

Natalia Mayorova

- Повинен бути вибір і доступна реалізація. Займати таку площу і гнити, отруювати підземні води,- нерозумно.

 

Наталія Гаврилюк

- В наш час крематорій має бути обов'язково. Не у всіх є родичі, які можуть доглядати за могилою. З часом пам'ятники руйнуються і треба ставити нові, а це великі кошти. Під традиційне поховання потрібно багато землі. У людей має бути вибір: ховати традиційно чи кремувати померлого.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень