Ще 800 квадратів міської землі у центрі Рівного відправляється в оренду (ФОТО)

Тут скоро почнеться будівництво. Можливо, для транспорту тепер відкриють ще одну вулицю

Ділянку площею понад 800 квадратів у центрі міста здадуть в оренду. Йдеться про територію, на якій розміщений бункер Коха. Це вулиця Драгоманова – навпроти обласного краєзнавчого музею.

Бункер Коха у Рівному
Бункер Коха у Рівному

Відповідний проєкт рішення опублікували на сайті Рівнеради.

У документі вказано, що підприємець (Сергій Шабалін), який вже орендує там нежитлове приміщення, просить віддати в оренду і землю – для будівництва та обслуговування будівель громадської забудови.

 

Орендувати ділянку збирається усього 4 місяці – до 26 грудня 2022-го. Що буде з землею далі – незрозуміло, але очевидно, що у власність міста вона вже не повернеться.

Раніше ми повідомляли, що на місці Бункера Коха Шабалін начебто планує звести ось такий Музей Тоталітаризму та кафе

Ось так мав би виглядати Музей Тоталітаризму
Ось так мав би виглядати Музей Тоталітаризму

А тим часом рівняни просять не відкривати вул. Драгоманова для проїзду транспорту. Йдеться про пішохідну ділянку від обласного музею до перетину з вул. Замковою.

Петиція з проханням залишити цю зону забороненою для проїзду транспорту зареєстрована на сайті міської ради наприкінці липня.

У тексті автор вказує, що заперечує проти відкриття цього відрізку вулиці для автомобілів. Для того, щоб звернення розглянули, воно має набрати 250 голосів і наразі не вистачає ще близько 40-ка підписів.

Побоювання щодо відкриття для проїзду вул. Драгоманова пов’язують з можливими будівельними роботами поряд з бункером Еріка Коха.

Так виглядає ця частина вулиці Драгоманова. Фото з ГуглМапс
Так виглядає ця частина вулиці Драгоманова. Фото з ГуглМапс

Додамо також, що Бункер Еріка Коха – це бетонна споруда у вигляді ковпака, з трьома поверхами у глибину. Вважається, що він є найменш дослідженим серед усіх наявних німецьких бункерів Другої світової війни.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень