«Втрачаємо гроші на рівному місці»: на підземні ТЦ у Рівному хочуть «повісити» ще один податок

Для цього треба вносити зміни до чинного законодавства

Земельний податок треба брати з власників не тільки наземних, а й підземних об’єктів. Таке надумали четверо депутатів Рівнеради.

Бо, виявляється, підземні торгові центри за використання міської землі НЕ ПЛАТЯТЬ.

 

Автори проєкту вказують, що на вулиці Соборній, а точніше – під нею – розміщено понад 10 тис. квадратів комерційної площі.

Рівненські депутати вважають, що це стало можливим тому, що закон не врегульовує питання про такий об’єкт нерухомості, як підземна земельна ділянка.

– Чинне законодавство не передбачає такого об’єкта оподаткування плати за землю, хоча в цьому випадку підземна земельна ділянка використовується суб’єктами господарювання шляхом спорудження на ній об’єкта нерухомого майна, який за законодавчим визначенням є нерозривним із земельною ділянкою, – бідкаються депутати.

Середня вартість оренди квадратного мера у центрі міста – 65 грн на рік. Отже, безоплатне використання завдає суттєві втрати міському бюджету.

Щоправда, депутати нічого не кажуть про те, що над підземними об’єктами можуть знаходитися  наземні, які справно платять податки. Тож коли змусити платити і тих, хто на землі, і тих, хто під землею, оподаткування одного клаптя землі може бути подвійним

Автори документа ініціюють зміни до Податкового кодексу, оскільки це не лише рівненське питання. Подібні підземні об’єкти є і в багатьох інших містах України.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень