Щасливий рецепт 2019: качка з апельсинами

Смачний рецепт для участі у конкурсі

Радіо Трек проводить конкурс новорічно-різдвяних  рецептів. За свої рецепти та фото їх приготування можна виграти гроші. Два призи по 1 000 гривень, а також 10 заохочувальних подарунків.

Деталі ТУТ, а зараз пропонуємо вашій увазі рецепт від слухачки Радіо Трек, рівнянки Надії. До вашої уваги – качка з апельсинами та яблуками.

Подаємо лист, який надійшов від Надії, без змін:

Всім привіт) Хочу поділитися з вами рецептом смачнючої страви, яка вже декілька років є однією з найулюбленіших в моїй родині - качка з апельсинами і яблуками в маринаді. Хоч ця страва має досить простий рецепт, вона вишукана, має неймовірний смак та неперевершений аромат!  

Інгредієнти:

  •  качка – 2 кг;
  •  апельсини – 2-3 шт.;
  •  яблука (бажано зелені, кисленькі) – 2 шт.;
  •  соєвий соус – 80 мл;
  •  гірчиця – 2 ч.л.;
  •  мед – 2ст.л. + 1 ч.л.;
  •  сушений часник – 2,5 ч.л.;
  •  перець чорний – 0,5 ч.л.;
  •  сіль – за смаком (в мене 1/3 ч.л.);
  •  петрушка або інша зелень для прикраси. 

Натираємо цедру 1 апельсина (легенько, не дістаючись білої шкірочки, щоб не гірчило), вичавлюємо з нього сік. Процідимо його через ситечко. У глибоку миску вливаємо соєвий соус, апельсиновий сік, додаємо цедру, мед, гірчицю та сіль та добре розмішуємо. Маринад готовий. 

Підготуємо качку. Вона повинна бути суха, можна промокнути рідину серветками. Потрібно видалити сальні залози в качки, там, де хвостик, або взагалі відрізати його, щоб качка не набула неприємного смаку та запаху. Викласти качку в форму, полити її маринадом, добре обмазати ззовні та всередині. Накрити плівкою. 

Поставити в холодильник мінімум на 12 годин, в ідеалі на добу (в мене цього разу маринувалась 16 годин). На протязі цього часу декілька разів потрібно перевертати качку та змочувати її маринадом.

Виймаємо качку з маринаду. Натираємо її з двох сторін сумішшю перця та сухого часнику, а також всередині. Нарізаємо апельсини і яблука часточками тавкладаємо у качку, але не надто щільно. Зчеплюємо краї за допомогою шпажок (зубочисток) та нитки.

Застеляємо форму для випікання фольгою, викладаємо на неї качку животиком догори. При бажанні можна зробити подушку для качки - на фольгу викласти кружальця апельсина, а на неї - качку. Закриваємо фольгою.

Ставимо у розігріту до 180 градусів духовку і випікаємо 1,5 години. Потім виймаємо з духовки та поливаємо качку рідиною, яка виділилася. Обрізаємо по краям фольгу і далі качка буде випікатися відкритою. Якщо якісь частини припеклися, можна накрити їх фольгою, щоб не пригоріли.

Збавляємо температуру до 150 градусів і ставимо качку ще на 40 хвилин. За цей час її можна ще раз змазати виділеним жирком

Дістаємо, і вже востаннє змащуємо її соусом – знову набираємо рідину з-під качки (10-12 ложок і змішуємо з 1 ч.л. меду) і нехай вона випікається ще 15 хвилин. Дістаємо - качка готова, все чудово пропеклося. 

Виділилося багато смачного жирку, з яким потім ще можна стушкувати овочі або додати в гарнір. Аромат такий, що ледве встигла донести до святкового столу, щоб не розхапали на льоту)  Качка вийшла соковита, з багатим смаком та апетитною скоринкою.  


Рекомендую приготувати качку з апельсинами і яблуками - це ідеальна страва на будь яке свято! 

Дякую всім за увагу! Бажаю вам веселих і смачних свят!) 

Долучайтесь!

Почніть Новий рік радісно і смачно!

Із Радіо Трек!

Наші новини у Тelegram. Номер у Viber063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень