Шахраї знімають гроші з банківських карток українців: нова схема

Кожен третій дорослий українець стикався з шахраями

Протягом 2020 року 30% українців заявили про зникнення грошей з їхніх банківських карток і звинуватили в цьому телефонних аферистів. Про це розповідають в сюжеті програми «Гроші».

Як зазначається в сюжеті, українців, які стали жертвами шахраїв, в середньому обібрали на понад 12 тис. грн кожного.

Як працює ця схема:  

Спершу аферисти «кидають» вам гудки з трьох різних номерів. Потім жертва передзвонює на ці три незнайомих номери. Плюс шахраї поповнюють ваш мобільний рахунок на кілька гривень.

 

Все це потрібно для того, аби потім мати змогу безпомилково відповісти на питання мобільного оператора і попросити у нього випустити дублікат сім-картки. Вашої сім-карти – для шахраїв.

Потрібно відповісти на два питання: куди ви дзвонили за 7 днів та суму останнього поповнення. І вам готові видати нову сім-картку, а стару заблокувати. Тобто власник блокується, а шахраєві видається нова сімка, - йдеться в сюжеті.

У більшості українців до телефону прив’язано все - від електронної пошти до банківської картки, а оскільки доступ до рахунку сьогодні можна отримати через інтернет-банкінг, шахраю лишається лише ввести ваш номер телефону.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень