Сезон «синеньких»: італійці готують баклажани тільки так (РЕЦЕПТ)
Впорається навіть новачок
Баклажани «Парміджано» – одна з найпопулярніших сезонних страв в Італії. Готується воно легко і швидко, також відрізняється ніжним соковитим смаком. Існує безліч рецептів цієї закуски. Але розглянемо класичний.
Інгредієнти:
- кілька баклажанів
- моцарела
- томати
- часник
- свіжий базилік
- тертий пармезан, для прикрашання
Наріжте баклажани кружальцями завтовшки пів сантиметра. Потім на пів години замочіть у солоній воді, щоб забрати зайву гіркоту. Після цього обсмажуйте скибочки хвилин п'ять на сковороді з олією або просто на грилі.
Можна взяти готовий томатний соус, а можна його зробити й самому.
Подрібніть томати, часник і базилік, добре перемішайте. Смажте суміш хвилин 15 на сковороді з олією.
Тепер викладіть смажені баклажани на лист пергаменту, другим шаром додайте порізану кубиками моцарелу, змастіть томатним соусом. Потім посипте тертим пармезаном або будь-яким іншим сиром. Повторіть дії, щоб вийшло кілька шарів.
Запікайте в духовці за температури 180 градусів приблизно 30 хвилин.
Смачного!
Радіо Трек: НОВИНИ