Сезон «синеньких»: італійці готують баклажани тільки так (РЕЦЕПТ)

Впорається навіть новачок

Баклажани «Парміджано» – одна з найпопулярніших сезонних страв в Італії. Готується воно легко і швидко, також відрізняється ніжним соковитим смаком. Існує безліч рецептів цієї закуски. Але розглянемо класичний.

Інгредієнти:

  • кілька баклажанів
  • моцарела
  • томати
  • часник
  • свіжий базилік
  • тертий пармезан, для прикрашання

Наріжте баклажани кружальцями завтовшки пів сантиметра. Потім на пів години замочіть у солоній воді, щоб забрати зайву гіркоту. Після цього обсмажуйте скибочки хвилин п'ять на сковороді з олією або просто на грилі.

Можна взяти готовий томатний соус, а можна його зробити й самому.

Подрібніть томати, часник і базилік, добре перемішайте. Смажте суміш хвилин 15 на сковороді з олією.

Тепер викладіть смажені баклажани на лист пергаменту, другим шаром додайте порізану кубиками моцарелу, змастіть томатним соусом. Потім посипте тертим пармезаном або будь-яким іншим сиром. Повторіть дії, щоб вийшло кілька шарів.

Запікайте в духовці за температури 180 градусів приблизно 30 хвилин.

Смачного!

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень