Сезон грибів офіційно відкритий: з чим готувати лисички (РЕЦЕПТ)

Підказки, як прибрати зайву гіркоту, але не зіпсувати смак самого гриба

Якщо ви збираєтеся купувати лисички на ринку, то бажано робити це вранці, доки на прилавках чи у кошиках вони ще не висохли. Зверніть увагу на свіжість: якщо гриби легкі, порожні або червиві, купувати їх, звичайно ж, не варто.

Щодо зберігання: накрийте рушником і тримайте у прохолодному місці або у холодильнику. Ніяких пластикових плівок і кришок — гриби мають дихати. І ще один важливий момент – постарайтеся їх не мити, інакше вони миттєво вберуть воду. А якщо вже помили — відразу готуйте.

Салат з лисичками і куркою

Для цього рецепту гриби перед приготуванням необхідно проварити 3-5 хв в окропі і після цього перекласти в холодну воду (різко охолодити).

Для цього закип’ятіть у каструлі воду, додайте в неї розрізану на 4 частини цибулину, кілька лаврових листків, сіль, духмяний перець та будь-які трави до смаку (чебрець, стеблі петрушки). Дуже важливо зробити воду трохи кислою — додати або винного оцту, або фруктового оцту, або сухого білого вина. Саме коротке відварювання в кисло-солоній ароматній воді дозволить отримати щільні лисички без зайвої гіркоти, але з характерним смаком.

Інгредієнти:

  • 1 куряча грудка (230−280 г)
  • 200-250 г проварених лисичок
  • салатне листя — латук, римський салат, рукола, дубок, лола-росо тощо
  • 150-200 г помідорів чері
  • 60 г твердого сиру
  • 4 щіпки горіхів — волоських, кедрових, фундука тощо

Соус для салату:

  • 5-6 ст.л. оливкової чи соняшникової олії
  • 2 ст.л. вустерського соусу
  • 1 ст.л. соєвого соусу
  • 1 ч.л. зернової гірчиці
  • ½ ч.л. соку лимона
  • 1 ч.л. меду
  • сіль, чорний перець – до смаку

Приготування:

Відварюємо курячу грудку і коли м’ясо охолоне — нарізаємо його тонкими слайсами завтовшки 1-2 мм й маринуємо у соусі для салату.

Робимо, власне, соус: змішуємо всі інгредієнти у мисці до однорідної маси (можна скористатися для цього вінчиком).

Окремо заправляємо кількома ложками цього соусу лисички і залишаємо їх промаринуватися на 20-30 хв.

 

За цей час треба підготувати салатне листя: заливаємо його холодною водою і кілька разів міняємо воду, щоб точно прибрати все зайве. Після цього можна трохи просушити зелень на рушнику і порвати листя руками або ж порізати ножем.

Після цього складаємо наш салат докупи: заправляємо салатне листя соусом і викладаємо в глибоку тарілку або миску, зверху укладаємо куряче філе, мариновані лисички та помідори чері, розрізані навпіл або на 4 частини. Посипаємо салат горішками і слайсами твердого витриманого сиру.

Джерело: НВ

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному знайшли посвідчення учасника бойових дій

У Рівному на зупинці 12 школа, знайшли посвідчення учасника бойових дій. Документ виданий, на ім'я Рогожніков Віктор Петрович. За деталями звертайтесь за номером: 099 92 60 612

У Рівному знайшли техпаспорт на прізвище Поліщук

У Рівному 1 листопада знайдено техпаспорт, в районі масив Київський. Документ виданий, на ім'я Поліщук Наталія Володимирівна. За деталями звертайтесь за номером: 096 118 5225

У Рівному знайшли посвідчення водія та документи

У Рівному на автовокзалі на вулиці Київській знайшли посвідчення водія і техпаспорти, на ім'я Валерія Володимировича Смикало. За деталями звертайтесь за номером: 067 64 57 603

Більше оголошень