Салат «Щоденний» з пекінської капусти і помідорів – диво-рішення «що приготувати» (РЕЦЕПТ)
Пропонуємо відразу 2 варіанти заправки
Це дуже смачний салат на кожен день, який можна приготувати за лічені хвилини з доступних продуктів. Більше того, пропонуємо аж два варіанти заправки до салату – на ваш вибір
До речі, якщо не хочете додавати часник, можете спокійно замінити його зеленою цибулею
Інгредієнти:
- пекінська капуста – 200 г
- помідори – 2 шт.
- часник – 2 зуб.
- сир твердий – 50 г
Для заправки №1:
- олія – 100 мл
- яйце – 1 шт.
- гірчиця – ½ ч.л.
- сіль – ½ ч.л.
- цукор – 1/3 ч.л.
- сік лимона – 1 ч.л.
Для заправки №2:
- конопляна олія – 2 ст.л.
- ядра коноплі – 1-2 ч.л.
Приготування:
Беремо пекінську капусту, ріжемо її соломкою, трохи приминаємо, але не сильно – так вона буде ніжнішою й більш соковитою
Помідори теж нарізаємо часточками і додаємо до капусти, сир натираємо на великій тертці (до речі, якщо сиру немає, можна обійтися й без нього) додаємо до овочів і додаємо часник, пропущений через прес.
Перший варіант заправки – це майонез. Його можна приготувати вдома: наливаємо в банку 100 мл олії, розбиваємо яйце, збиваємо, а тоді додаємо гірчицю і сік лимона, цукор із сіллю й ще раз пробиваємо блендером.
Заправляємо майонезом і перемішуємо. Салат готовий.
Другий варіант: заправляємо салат конопляною олією і посипаємо ядрами конопель. Сіль додаємо собі до смаку.
Джерело: Школа Життя
Радіо Трек: НОВИНИ