Дещо неймовірне можна приготувати з часникових стрілок і кількох яєць (РЕЦЕПТ)
Це не тільки смачно, а ще й корисно
Часникові стрілки - це не розкриті бутони квіток часнику, які зазвичай зрізають, аби часникова цибулина краще розвивалася. Вони не просто їстівні, а ще й дуже смачні – багаті на вітаміни й мінерали
Інгредієнти:
- часникові стрілки - 150 г
- курячі яйця - 3 шт.
- сир - 80 г
- помідори -1-2 шт.
- болгарський перець - 1 шт.
- олія - 1-3 ст.л.
- кріп, сіль, чорний перець - до смаку
Приготування:
Часникові стрілки добре промиваємо, обрізаємо насіннєві коробки (вони нам не треба) і викладаємо зелену частину на паперові рушники, щоб прибрати зайву вологу. Потім нарізаємо ці стрілки на шматочки завдовжки 4-5 см.
Перець розрізаємо, очищаємо від насіння та білих прожилок, нарізаємо тонкою соломкою приблизно такого ж розміру, як і часникові стрілки. Помідори ріжемо кубиком. Кріп промиваємо і дрібно рубаємо ножем, а твердий сир тремо на великій терці.
У невелику миску розбиваємо яйця, солимо і перчимо їх за смаком, додаємо до них дрібно нарізану зелень і сир.
Сковороду з олією розігріваємо і викладаємо часникові стрілки. Обсмажуємо їх на середньому вогні приблизно 2-3 хв. Коли вони підрум'яняться, додаємо помідори та болгарський перець і трохи солі. Накриваємо кришкою і тушкуємо на слабкому вогні 5 хв – за цей час часникові стрілки мають стати м'якими.
Виливаємо підготовлену яєчну суміш, зменшуємо вогонь і накриваємо кришкою. Чекаємо, доки приготуються яйця – на це знадобиться 5-7 хв.
Страву треба залишити настоятися під кришкою буквально декілька хвилин
Джерело: Апостроф
Радіо Трек: НОВИНИ