Сезон чорниць: Жителям Рівненщини назвали приладдя, яким заборонено збирати ягоди

І по скільки їх приймають гуртівники

Фото ілюстративне, з відкритих джерел
Фото ілюстративне, з відкритих джерел

На Рівненщині – розпал чорничного сезону.

Ягід цьогоріч вистачає, як і збиральників з покупцями.  Гуртом чорниці приймають від 45 до 75 гривень за кілограм. На базарі ж чорні ягоди продають значно дорожче.

При лісництвах області пункти збору чорниць та грибів не працюють. Самі ж лісівники можуть збирати дикороси, адже використовують їх тільки для перероблювання на власних консервних цехах, які є на Волині, повідомила речниця Поліського лісового офісу Світлана Думська.

Станом на середину червня спецдозволи на збір чорниці у великих кількостях мають отримати 80 субʼєктів господарської діяльності. Вони мають право зібрати понад півтори тонни ягід, а це майже половина із загально дозволеного ліміту на цей рік, повідомив заступник голови ОДА Олександр Кохан.

Для збору ягід для власних потреб на Рівненщині не потрібні жодні дозволи. Максимальні норми безоплатного збору  ягід, що визначенні розпорядження голови Рівненської ОДА від 3 травня 2007 року, становлять 12 кг.

Єдина заборона від лісівників – це використання гребінок, які пошкоджують кущі та кореневу систему чорниць.

В Поліському лісовому офісі нагадують:

Ягоди категорично заборонено збирати гребінками. Крім того, що це є порушенням, за яке передбачена адміністративна відповідальність, такий спосіб збору фактично є знищенням ягідників. Гребінка пошкоджує і сам кущ, і кореневу систему рослини. Після такого збору ягідники дуже часто всихають.

Також не варто забувати про деякі обмеження у відвідуванні лісу на період воєнного стану.  Зокрема, це стосується жителів прикордонних районів.

Людям заборонено відвідувати прикордонні ліси, зокрема під забороною й в'їзд до них транспортних засобів та іншої техніки. Крім цього, передбачена заборона пересування цивільним у смузі, яка прилягає до кордону, завширшки 1 000 метрів, окрім території населених пунктів, які розташовані безпосередньо біля державного кордону.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Аліна Тис

Аліна Тис

Відкрити плей-лист

Патрульні у Рівному знайшли східноєвропейську лайку

Сьогодні в районі парку "Грабник" перехожий знайшов собаку. Тваринка породи Східносибірська лайка, була в нашийнику. Патрульні відвезли її в управління патрульної поліції за адресою: м. Рівне, вулиця Степана Бандери 14-А.  Телефон для контакту: 

У Рівному знайшли посвідчення військового

На вулиці Шевченка у Рівному знайшли посвідчення військового. Документ виданий на ім'я Татаріна Бориса Петровича. За детальнішою інформацією варто звертатися за номером - 096 795 83 31

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

Більше оголошень