Сергій Подолін радісно розповів ТБ зі Львова «откуда готовіца нападєніє на білорусь» (ВІДЕО)

Він звернув увагу, що насправді темою вторгнення з білорусі мешканці Рівненщини переймаються навіть менше, аніж інші регіони

На Рівненщині заздалегідь провели практичні навчання з евакуації населення на випадок вторгнення ворога з території білорусі.

Про це розповів в ефірі «Народного Толк-Шоу»  перший заступник голови Рівненської ОВА Сергій Подолін.

Він звернув увагу, що насправді темою вторгнення з білорусі мешканці Рівненщини переймаються навіть менше, аніж інші регіони. У сусідній державі у місцевих є багато родичів, тому, окрім офіційної інформації, є можливість отримувати й інші дані.

Подолін наголосив, що у порівнянні з лютим, зараз область більш готова до зустрічі з агресором.

— Рівненщина має 218 кілометрів кордону з Білоруссю, з них 92 кілометри – це болота. Але є чотири дороги, одна основна – по ній потенційно може бути наступ з білорусі.

 

Та давайте будемо відвертими – зараз обороноздатність нашого краю на півночі, на кордоні, порівняно з тою ситуацією, яка була у лютому, значно зросла і ми готові дати відсіч будь-кому, – заявив Подолін.

За його словами, ще влітку в області провели навчання на випадок евакуації – зокрема двох районів на півночі біля кордону, де проживає одна четверта населення області.

— Тобто ми маємо і такий план дій, який повністю скоригований із військовими. А воїни, які є на території білорусі – це ті, хто має чималий бойовий досвід.

 

Які служили ще в АТО, потім під час початку повномасштабного вторгнення.

 

Вони бачили, як реально відбувалася евакуація на Чернігівщині, Херсонщині.

 

Бо план на папері і реальність – це різні речі. Саме тому ми провели практичні напрацювання, – повідомив заступник голови ОВА.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Діана Білоус

Діана Білоус

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень