Семеро дітей на Рівненщині – з кором

У Рівному сподіваються на те, що вдасться уникнути поширення захворюваності

На Рівненщині зафіксовано випадки кору. За останні три доби – п’ятницю, суботу та неділю - виявлено сім випадків захворювання. Усі випадки зафіксовано у дітей, вони перебувають на лікуванні у дитячому інфекційному відділенні, що у Рівному на вулиці Карнаухова. Це діти з області, розповідає заступник міського голови Галина Кульчинська:

- У інфекційне відділення, а воно зазначу є обласне, за останні кілька днів поступило семеро дітей. Лікарі підтвердили, що це - кір. Двоє з дітей – з будинку дитини. Їм по півтора роки. Двоє дітей – з Межиричів. Двоє дітей з Обарова. І одна дитина з міста Одеса, яка приїхала у Рівне на змагання. Тобто, дітей з міста Рівного немає.

Діти на сьогодні отримують усе необхідне лікування. У інфекційному відділені зазначають, що усі хворі не були щеплені від кору.

За словами Галини Кульчинської, школярів та дошкільнят, які б відвідували міські освітні заклади, немає.

Також, є шанс, що захворюваність не буде поширюватися, адже діти нині перебувають на карантині.  

Як відомо, в області у січні 2018 року зафіксували лише один випадок кору – у 20-річного студента з Чернігова, який навчається у Тернополі і приїхав у Рівне до своєї бабусі.

Зауважимо, кір — це вірусна інфекція, яка передається повітрям, але на значно більші дистанції, ніж звичайний грип. Якщо ви перебуваєте в одному приміщенні з хворим, імовірність захворіти — 80%.

Перші симптоми: висока температура, кашель, нежить. Згодом вони посилюються, обличчя опухає, з’являється почервоніння на шкірі.

Але небезпечний не сам кір, а ускладнення після нього — це пневмонія, сліпота, вушні інфекції та менінгіт Помирають саме від них.

Кір не лікується, а ускладнення вилікувати важко, утім, їх можна уникнути, якщо вчасно зробити щеплення — пояснюють лікарі.

Нагадаємо, перші випадки захворювання на кір в Україні були зафіксовані влітку 2017 року.

Виконувачка обов'язків міністра охорони здоров'я Уляна Супрун повідомляла, що

станом на початок 2018 року в Україні є близько 500 тисяч доз вакцин від кору, у квітні очікується постачання ще 1 мільйона вакцин, закуплених UNIСEF.

У МОЗ України повідомляють, що з вересня 2017 року проводять посилені заходи вакцинації дітей. Кількість щеплених зросла майже вдвічі — за весь 2017 рік удалося охопити 65,5% дітей від запланованої кількості.

 

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень