Обережно! Грип йде до Рівного

Як захистити себе від гострих респіраторних інфекцій?

На рівнян чекає хвиля грипу та інших гострих респіраторних інфекцій. За словами завідувача відділом епіднагляду Рівненського обласного лабораторного центру Віктора Мороза, захворюваність на грип традиційно зростає у жовтні та листопаді і саме зараз потрібно подбати про своє здоров’я:

Зараз якраз той період, коли потрібно подбати про своє здоров’я і зробити щеплення. У нашій державі зареєстровані 4 вакцини від грипу : ІНФЛУВАК(Нідерланди),  ІНФЛУЕНЗА ВАКСІН (Китай), ДЖІСІ ФЛЮ (Корея), ВАКСІГРИП (Франція). Наразі в аптечних мережах Рівного їх немає, тому що вони проходять експертну оцінку. Проте, до кінця жовтня вони з’являться у аптеках.

Чи вистачить вакцин усім жителям Рівного поки невідомо, адже закуповує їх не лабораторний центр, а керівники аптек. Проте, Віктор Мороз каже, що зважаючи на минулорічний ажіотаж вакцин має бути багато:

Це залежить не від лабораторного центру, а від приватних підприємців, які закуповують продукцію у аптеки. Проте, враховуючи минулий епідсезон, можу сказати, що  у нашій області був ажіотаж із щепленнями. Тому, у інтересах керівників аптек закупити достатню кількість вакцин від грипу. Щодо цін, то поки нічого не відомо. Я знаю лише, що не змінилась ціна на Ваксігрип – вакцину можна буде купити за менш ніж 200 гривень.

Завідувач відділом епіднагляду Рівненського обласного лабораторного центру наголошує, що в першу чергу щеплення потрібно робити тим, хто входить до груп ризику:

Щеплення проти грипу можна робити всім. Втім, у першу чергу, потрібно робити щеплення тим, хто входить до груп ризику, а це люди, які мають захворювання серцево-судинної, дихальної системи, захворювання обміну речовин і вагітні. Тому що, саме захворювання грипу може провокувати інші. А також, бажано робити щеплення тим, хто працює із великою кількість людей, тобто медичним працівникам, працівникам сфери побуту, транспорту та обслуговування.

Найкраще, за його словами, робити щеплення у жовтні та листопаді.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень