Селяни, агов: відомо, хто в Україні має подати декларацію про доходи за паї

Зробити це слід до 1 травня

Фото ілюстративне, з сайту "Агрополіт"
Фото ілюстративне, з сайту "Агрополіт"

На власників паїв та інших земельних ділянок чекають зміни. Відповідно до вимог Податкового кодексу України, особи, які здають землю в оренду, зобов’язані декларувати свої доходи.

Доходи фізичної особи, отримані за здачу в оренду землі, оподатковуються за ставкою 18 % військовим збором за ставкою 1,5 %, – повідомили в Головному управлінні ДПС у Рівненській області.

Податківці наголошують, що власники земельних ділянок мають  самостійно нараховувати та сплачувати ПДФО та військовий збір, а також звітувати  про отримані доходи шляхом подання податкових декларацій про майновий стан.  

Та в соцмережах люди кажуть, що часто трапляються випадки, коли оплату за оренду земельного паю людина отримує в натурі – зерном, олією чи іншими продуктами.

 Як тоді вона має декларувати свій дохід? Запитання відкрите.

Зовсім туманно виглядає ситуація щодо власників земельних ділянок, які не практикують оформлювати договірні відносини на папері.  Тому докладнішу інформацію щодо декларацій на земельні паї/ділянки та сплату податків варто звертатися до місцевої влади.

Джерело «Мінфін»

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Оксана Пицька

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень