Які зміни чекають на платників податків?

До Податкового кодексу України внесено зміни.

Зокрема, прийнято Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень у 2016 році».

Так, збільшено ставки акцизного податку на 2016 рік на спирт, алкогольні напої, пиво та тютюнові вироби.

У частині податку на прибуток підприємств скасовується сплата авансових внесків та запроваджується квартальний звітний період для тих підприємств, у яких річний дохід перевищує 20 млн грн.

Податок на доходи фізичних осіб стягуватиметься за єдиною базовою ставкою у розмірі 18% замість чинних 15% та 20%.

Щодо змін в спрощеній системі оподаткування, то до платників третьої групи із нового року будуть входити суб'єкти господарювання із річним доходом до 5 млн грн. замість 20 млн грн. у 2015 році. Крім того, збільшуються ставки єдиного податку для платників ІІІ групи: з 2% до 3% (для платників ПДВ) та з 4% до 5% (для неплатників ПДВ).

Стосовно змін щодо справляння єдиного соціального внеску, то з нового року скасовано утримання ЄСВ з найманих працівників та знижено ставки нарахування ЄСВ для підприємств з 41% (у середньому) до 22% для всіх.

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень