Села на Рівненщині, в яких немає інтернету, можуть виправити це БЕЗКОШТОВНО

Мінцифри розподіляє спеціальну інтернет-субвенцію і фінансує 100% витрат

Майже три сотні населених пунктів на Рівненщині – досі без інтернету.

Зараз вони мають можливість не просто під’єднатися до мережі, а отримати швидкісний інтернет, при чому – абсолютно безкоштовно, розповіла заступниця голови Рівненської ОДА з питань цифровізації Іванна Смачило.

Каже, наразі Мінцифри розподіляє інтернет-субвенцію у розмірі 500 млн грн. За ці кошти під’єднати до світової павутини планують близько 3 тис. сіл, серед яких можуть бути і рівненські.

Для цього голови місцевих громад повинні дізнатися у провайдерів орієнтовну ціну на послуги і подати онлайн клопотання до профільного Міністерства.

На Рівненщині є 271 населений пункт, де взагалі відсутній інтернет. Тому для нас важливо отримати частину цих коштів. Тим більше, що це 100% фінансування з державного бюджету.

 

Щоб отримати субвенцію, громадам потрібно зробити лише кілька простих кроків – отримати інформацію від провайдерів про орієнтовну ціну послуги та подати онлайн клопотання до Мінцифри. Міністерство цифрової трансформації вже розпочало збір попередніх клопотань від громад, щоб попередньо їх опрацювати та надати консультаційну допомогу у випадку невідповідності такого клопотання. Це дасть більші шанси конкретній громаді отримати кошти, - пояснює Іванна Смачило.

Іванна Смачило

В обласній адміністрації наголошують, що якісний інтернет – це не лише доступ до інформації, а й можливість отримати медичні, освітні та інші послуги.

Наші новини у Telegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень