Більше не потрібна: державні органи не можуть вимагати довідку про склад сім’ї

Просто не мають права

Кабінет Міністрів прийняв шість постанов, які скасовують довідку про склад сім’ї. Про це на своїй сторінці у фейсбук нещодавно повідомив очільник Мінцифри Михайло Федоров.

Міністр зауважив, що таким чином відомство збирається почергово ліквідувати в Україні всі безглузді довідки, які вимагають від людей «задля бюрократичної галочки».

Скасовуємо Довідку про склад сім’ї. Держоргани не вимагатимуть таку довідку для надання адмінпослуг та виплат українцям.

Довідка про склад сім’ї більше не потрібна:

  • Під час призначення грошової допомоги у разі загибелі або смерті, інвалідності або часткової втрати працездатності без встановлення інвалідності військовослужбовців.
  • Під час процедури оформлення відшкодування витрат, пов’язаних з доглядом ветеранів війни.
  • Під час оформлення виплати одноразової грошової допомоги у разі загибелі (смерті), поранення або інвалідності працівника або його звільнення з Держспецзв’язку.
  • Під час виплати грошової компенсації особам рядового і начальницького складу служби цивільного захисту за піднайом (найом, оренду) житла.
  • Під час процедури продовження строку перебування та продовження або скорочення строку тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства на території України.
  • Під час отримання військовослужбовцями житлових приміщень або грошової компенсації за належне їм для отримання житлове приміщення.

Міністр наголосив, що чинним законодавством не передбачено отримання такої довідки і не визначено органу, який би видавав таку довідку. Більше того, довідка про склад сім’ї втратила чинність ще у липні 2019-го.

Наші новини у Тelegram. Номер Радіо ТРЕК у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень