Секрети вирощування соковитого червоного буряка

Є всього кілька умов, яких треба дотримуватися, як біблійних заповідей

Попри те, що буряк вважається невибагливою рослиною, для отримання хорошого врожаю потрібно знати й дотримуватися деяких правил. В іншому разі солодким і смачним коренеплід не буде.

????Правильний ґрунт і тепло

Для цієї культури найкраще підходить пухкий і поживний ґрунт. А ще потрібно враховувати, що буряк дуже любить тепло, тому висаджувати його треба у вже добре прогрітий ґрунт.

Якщо ж коренеплід формуватиметься в холоді і при температурі нижче 12°C, то стане дерев'янистим і мало придатним до вживання.

???? Освітлення

Крім того, йому потрібне хороше освітлення – у тіні виростити смачний буряк буде куди складніше, навіть якщо решта умов будуть дотримані. Для висадки буряка потрібно вибирати відкриті сонячні ділянки.

????Кислотність ґрунту

Слід зауважити і те, що ґрунт повинен бути в міру кислим. Перевірити кислотність можна, наприклад, за допомогою лакмусового папірця, який легко придбати в будь-якому садовому магазині. Якщо ґрунт потрібно розкислювати, то це можна зробити за допомогою золи, крейди, вапна або доломітового борошна.

Пам’ятайте, що в кислому ґрунті буряк зростатиме погано.

???? Полив і насиченість вологою

Важливим моментом вважають і достатню кількість вологи. При чому тут потрібно знайти баланс, адже через поганий полив м'якуш буряка грубіє, що погано позначається на його смакових якостях, а надто велика кількість води зробить коренеплід вразливим для шкідників, та й зберігатиметься такий буряк набагато менше.

???? Місце висадки 

Садити цей коренеплід щороку на одному й тому ж місці не варто. Найкраще висаджувати його на місці, де минулого сезону у вас була квасоля, горох, кавуни, гарбуз, картопля або помідори.

Водночас, якщо на певній ділянці ви вирощували капусту, моркву або шпинат, то буряк там краще не садити найближчі 5 років.

Читайте також: Погано росте городина? Обираємо правильних «сусідів» для різних культур

Джерело: Ukr.Media

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень