Секрети радіоведучих: як відновити хриплий голос за кілька днів

Будь-яка застуда робить «робочий інструмент» вкрай вразливим

Будь-яка застуда робить голосові зв'язки та слизову оболонку горла вкрай вразливими. Наслідки захворювання, як от хриплий голос, можуть докучати людині кілька тижнів, що в умовах роботи з голосом просто неприпустимо.

Якщо треба якнайшвидше повертатися до роботи, або у вас запланована важлива зустріч і буквально потрібно відновити голос «тут і зараз», переходьте на «режим без голосу».

Уникайте будь-яких навантажень на голос, просто мовчіть стільки, скільки це можливо. Використовуйте голос тільки тоді, коли це справді необхідно.

Не робіть головної помилки з «мертвим» голосом – не намагайтеся шепотіти, це ще більше шкодить голосовим зв'язкам», — радять отоларингологи.

Для якнайшвидшого одужання надавайте перевагу чистій питній воді без газу та напоям на травах. Не їжте горіхів чи насіння соняшника – це ще більше подразнює горло. Каву в цей час теж краще не пити – вона сушить слизову.

Щодо конкретних лікарських засобів, які можуть бути дієвими у таких випадках – треба консультуватися з лікарем, адже поради препаратів, що підійшли одним людям, можуть бути небезпечними для здоров’я інших.

Повідомлення про здоров'я мають суто рекомендаційний характер. У випадку виникнення проблем - звертайтеся до лікаря. Не займайтесь самолікування

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень