Секрет смачної квашеної капусти: точні пропорції солі на 1 кг, 3-літрову банку і навіть відро

Так робили наші бабусі

Щоб правильно засолити капусту, головне — дотримуватися пропорцій солі та овочів. На 1 кг нашаткованої капусти беруть близько 25 г солі (приблизно 1 столова ложка).

  • Якщо додаєте моркву, її кількість не повинна перевищувати 10% від маси капусти — тобто на 1 кг капусти до 100 г моркви.

  • Для трилітрової банки потрібно 2–3 кг капусти та 50–70 г солі (2–3 ст. л.), моркви — 150–200 г.

  • Для 5-літрового відра беруть близько 5 кг овочів і 4–5 ст. л. солі.

Якщо солити капусту цілими качанами або великими шматками з розсолом, на 2 кг овочів знадобиться 1,5 л води, 2 ст. л. солі та 2 ст. л. цукру, можна додати перець і лавровий лист. Для великих качанів (до 30 см) беруть 250–400 г солі на 10 л води.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублене службове посвідчення прокурора

Загублене службове посвідчення прокурора видане на імʼя Ваколюк Юлії Олександрівни. Прошу вважати недійсним.

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

Більше оголошень