Секрет смачної квашеної капусти: точні пропорції солі на 1 кг, 3-літрову банку і навіть відро

Так робили наші бабусі

Щоб правильно засолити капусту, головне — дотримуватися пропорцій солі та овочів. На 1 кг нашаткованої капусти беруть близько 25 г солі (приблизно 1 столова ложка).

  • Якщо додаєте моркву, її кількість не повинна перевищувати 10% від маси капусти — тобто на 1 кг капусти до 100 г моркви.

  • Для трилітрової банки потрібно 2–3 кг капусти та 50–70 г солі (2–3 ст. л.), моркви — 150–200 г.

  • Для 5-літрового відра беруть близько 5 кг овочів і 4–5 ст. л. солі.

Якщо солити капусту цілими качанами або великими шматками з розсолом, на 2 кг овочів знадобиться 1,5 л води, 2 ст. л. солі та 2 ст. л. цукру, можна додати перець і лавровий лист. Для великих качанів (до 30 см) беруть 250–400 г солі на 10 л води.

Джерело: ТСН

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Юлія Вознюк

Юлія Вознюк

Відкрити плей-лист

Загублено рюкзак із документами

Загублено рюкзак золотистого кольору на зупинці біля Сільпо біля автовокзалу. В ньому  документи, на прізвище Годунко, гроші та дитячі речі. Якщо хтось знайшов, повідомте за номером 0978401501.

Знайдено паспорт у Рівному

Вчора на проспекті Миру на переході біля "Фокстроту" було знайдено пластиковий паспорт України, на ім'я Мікаберідзе Максим Максимович 05.04. 2006 р.н, харківська прописка. Звертатись за телефоном 0979764361 - Богдан

У Рівному знайшли студентський квиток

У Рівному, 1 жовтня, на тротуарі, між Басів Кутом і Щасливим, знайшли студентський квиток. Він належить Січкару Григорію , студенту НУВГП.   Власника просимо звернутись за номером:  +380667642577 — Людмила

Більше оголошень