СБУ конфіскувала 45 тонн сої. ДП на Рівненщині просто віддало дорогий врожай зловмисникам?

А саме збанкрутувало

СБУ конфіскувала на Рівненщині 45 тонн сої.

Цей врожай призначався для досліджень селекційних культур. Виростили сою за кошти й на землях Білокриницької філії Академії наук України. Однак керівництво філії віддало ці землі та врожай комерсантам, розповідає речниця СБУ у Рівненській області Інна Ілючок:

Керівництво держпідприємства налагодило схему, за якої наближені комерційні структури отримали можливість фактично безконтрольного та безоплатного використання майже 1 600 га земель, призначених для вирощування селекційних зразків.

 

За матеріалами слідства, у 2020-2021 роках керівництво ДП «Дослідне господарство »Білокриницьке" НААНУ підписало з низкою комерційних компаній угоди начебто про співпрацю.

 

Натомість посадовці держпідприємства самоусунулися від контролю за діяльністю «комерсантів». Підконтрольні зловмисникам фірми отримали можливість не сплачуючи орендної плати, використовувати 1600 га особливо цінних
земель НААНУ на власний розсуд.

 

Мало того, земельні ділянки вони отримали у користування разом із вирощеною на них сільгосппродукцією, яку реалізовували за ринковими цінами. 

Утім, за договорами вони мали б віддати цей врожай державному підприємству «Білокриницьке». 

Унаслідок корупційної схеми держава втратила 5,5 млн гривень, а комерсанти отримали мільйонні прибутки, зазначають у Службі безпеки.

Попри арешт земель і вирощену сою, комерційна фірма продовжувала вивозити врожай.

Вся соя, яку не встигли продати, нині конфіскована. СБУ відкрила провадження за фактами Службової недбалості, розкрадання державного майна та зловживання службовим становищем.

Зауважимо, що за ситуацією стежить рівненська правозахисниця Ліана Диновська, яка описувала процес збору начебто незаконного врожаю. 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень