Не всі озимі вижили, але «весняно-польові роботи на Рівненщині вже здолали свій «екватор», - Тимошенко

Чи буде врожай

Погода цього року не надто сприяє майбутньому врожаю, вологи у ґрунті недостатньо. Але разом з тим, і попри карантин, весняно-польові роботи на Рівненщині не припиняються і вже навіть здолали свій «екватор».

Основний комплекс планують завершити до 25 квітня, повідомив під час брифінгу заступник голови ОДА Ігор Тимошенко. За його словами, не всі озимі пережили погодні катаклізми, проте ситуація не критична:

- Стосовно стану посівів: близько 66% озимих культур – у доброму стані, 25% - у задовільному.

 

Я не скажу, що це ідеальний показник, але він не критичний.

 

Так, звичайно, погодні умови цього року не ідеальні для аграрного виробництва. Разом з тим, ми розраховуємо на те, що сучасні технології, які використовують наші виробники, зможуть компенсувати ці недоліки.

Говорити про певні втрати ще рано. Важливо, які погодні умови будуть у квітні-травні, - підкреслив Ігор Тимошенко і подякував виробникам за те, що вони продовжують свою роботу за будь-яких умов.

Загалом під урожай 2020 року озимі зернові культури посіяли на площі 160 тис. га. На 32,7 тис. га – озимий ріпак.

Всього ярі культури посіють на 378 тис. га.

Цьогорічна посівна кампанія відзначилася малою кількістю вологи у ґрунті через недостатню кількість опадів у зимово-весняний період. Через це аграрії активно включилися у проведення посіву ярих культур, що розпочали на 10 днів раніше, ніж торік, йдеться на сайті ОДА.

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень