Самопроголошені "ДНР" та "ЛНР" скасували вибори

Реакція України, Кремля і світу - позитивна

Спільну заяву бойовиків Дениса Пушиліна і Владислава Дайнегооприлюднив один із сайтів сепаратистів. Відзначається, що бойовики погодилися перенести "вибори" з 18 жовтня та 1 листопада на наступний рік. У заяві йдеться, що сьогодні спільна група у Мінську провела чергові консультаці, представники "ЛНР" та "ДНР" обговорили усі варіанти з представниками ОБСЄ та Росії. І у разі виконання Києвом усіх забов'язань, підтверджених у Мінську-2, вибори проведуть наступного року. Нагадаємо, мова іде про те, що Україна має надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб – учасників подій на території Донецької і Луганської областей, а також переголосувати поправки в Конституцію в новій, узгодженій з ними редакції.

Президент України Петро Порошенко заявив, що скасування бойовиками псевдовиборів відкриває шлях до повернення України на Донбас, про що він написав у своєму Facebook.

Прямі наслідки скоординованих дій України і наших партнерів на переговорах в Нью-Йорку і Парижі – незаконні вибори, які загрожували відновленням бойових дій і ліквідації Мінських домовленостей – скасовано. Це відкриває шлях до повернення України на Донбас за допомогою виборів за українським законодавством, на основі стандартів ОБСЄ і, звичайно, ж без окупаційних військ, - написав він.
 

За попередніми даними, вибори на Донбасі призначені на 21 лютого 2016 року.

На цю пору на рішення "ДНР" і "ДНР" уже є і реація Кремля. Кремль це рішення привітав. За словами прес-секратаря президента РФ Володимира Путіна, Дмитра Пєскова - це ще один приклад глибокого і конструктивного підходу в інтересах реалізації мінських домовленостей.

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг назвав позитивним кроком домовленості про перенесення виборів у так званих «ЛНР» і «ДНР» з метою проведення їх відповідно до українського законодавства. За його словами, ситуація в Україні лишається нестабільною, але нині уже можна відзначити прогрес, який щодня зміцнюється.

Німеччина також привітала скасування самопроголошеними "ДНР" і "ЛНР" "виборів" 18 жовтня і 1 листопада. Про це повідомив посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Собаку з двома нашийниками бачили у Новому Дворі

У Новому Дворі помітили собаку. На вигляд це довгошерста німецька вівчарка, має два нашийники.

Пес знайшов гаманець із банківськими картками

На вулиці Григорія Сковороди собака знайшла гаманець із банківськими картками. Одна із карток зареєстрована на ім'я Марії Бекеш. 

Знайдено паспорт на прізвище Василюта

Знайдено паспорт Василюти Аріни Миколаївни 2006 р-н. Документ можна забрати у чергового на першому поверсі Міськвиконкому, що на вулиці Соборній, 12а 

Більше оголошень