Самопроголошені "ДНР" та "ЛНР" скасували вибори

Реакція України, Кремля і світу - позитивна

Спільну заяву бойовиків Дениса Пушиліна і Владислава Дайнегооприлюднив один із сайтів сепаратистів. Відзначається, що бойовики погодилися перенести "вибори" з 18 жовтня та 1 листопада на наступний рік. У заяві йдеться, що сьогодні спільна група у Мінську провела чергові консультаці, представники "ЛНР" та "ДНР" обговорили усі варіанти з представниками ОБСЄ та Росії. І у разі виконання Києвом усіх забов'язань, підтверджених у Мінську-2, вибори проведуть наступного року. Нагадаємо, мова іде про те, що Україна має надати Донбасу особливий статус, не допустити переслідування і покарання осіб – учасників подій на території Донецької і Луганської областей, а також переголосувати поправки в Конституцію в новій, узгодженій з ними редакції.

Президент України Петро Порошенко заявив, що скасування бойовиками псевдовиборів відкриває шлях до повернення України на Донбас, про що він написав у своєму Facebook.

Прямі наслідки скоординованих дій України і наших партнерів на переговорах в Нью-Йорку і Парижі – незаконні вибори, які загрожували відновленням бойових дій і ліквідації Мінських домовленостей – скасовано. Це відкриває шлях до повернення України на Донбас за допомогою виборів за українським законодавством, на основі стандартів ОБСЄ і, звичайно, ж без окупаційних військ, - написав він.
 

За попередніми даними, вибори на Донбасі призначені на 21 лютого 2016 року.

На цю пору на рішення "ДНР" і "ДНР" уже є і реація Кремля. Кремль це рішення привітав. За словами прес-секратаря президента РФ Володимира Путіна, Дмитра Пєскова - це ще один приклад глибокого і конструктивного підходу в інтересах реалізації мінських домовленостей.

Генеральний секретар НАТО Йєнс Столтенберг назвав позитивним кроком домовленості про перенесення виборів у так званих «ЛНР» і «ДНР» з метою проведення їх відповідно до українського законодавства. За його словами, ситуація в Україні лишається нестабільною, але нині уже можна відзначити прогрес, який щодня зміцнюється.

Німеччина також привітала скасування самопроголошеними "ДНР" і "ЛНР" "виборів" 18 жовтня і 1 листопада. Про це повідомив посол Німеччини в Україні Крістоф Вайль.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ольга Мартинюк

Ольга Мартинюк

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень