«Жорстока радість?» Рівнян обурюють салюти, але лише у соцмережі (ФОТО)

Вчорашній фестиваль салютів, проведений у Рівному, широко обговорюють

Ми писали про те, що вчора ввечері засновник компанії з організації свят Павло Дмитришин влаштував на городищі Оствиця фестиваль салютів. На нього зібралися сотні містян.

Сьогодні рівняни порушили цю тему у Фейсбуці. Одні - із захопленням. Інші нагадували, що шість років тому міськрада рекомендувала утриматися від салютів через те, що в країні йде війна і час від часу когось із загиблих бійців хоронять. Зауважували, що зараз - піст, отже розваги - недоречні. Було й обурення, що фестиваль гримів недалеко від Басівкутського кладовища. А хтось шкодував тварин, дітей, хворих та ексвійськових, які здригалися від залпів.  

 

Юрій Клекотка 44 хв · Колись, пам'ятаю, у 2015 - 2016, то салютів не зустріти було навіть на Новий рік. Бо у нас була війна. Це вважалось неповагою до солдатів, що захищають нашу країну на сході. Тепер у нас немає ні війни, ні карантину. Епоха процвітання, епоха перемог, епоха свободи. Ура.

 

Юрій Трачук 43 хв · Вчора у Рівному, за 150-200 метрів від басівкутського кладовища (де спочивають мої діди Іван, Степан, бабці Ніна та Текля та ін. представлені) 40 хв. гриміли салюти, біля копій дракарів вікінгів. Певно, Вальгала відкривалася. Хоча, ніби зараз час інших свят - християнського Спасу (як головного з них).
Може, я надто вже пріскіпливий. Може, ми вже перемогли? Може, це все потрібне, аби скинути негатив від усього - і пандемії, і воєнних втрат, і розчарування?.. Може та може не біля кладовища, ні?..

 

Lyudmila Khoma  · 0:04 салюти це весело. для когось. А хтось лякається. Хтось хворий, саме заснув. У когось мала дитина боїться. Не уявляю, що відчував цілий приватний район, розташований за сто метрів звідти. Я живу трохи далі, але мусіла годину сидіти обнімати і гладити свого пса, бо йому було шалено страшно. А як же люди?

 

Rostyslav Shykula  · 0:28 40 хвилин безперервних залпів перелякає усіх пернатих та інших тварин в 3- кілометровій зоні над і під водою!!! За таке дійство у Європі в межах рекреаційної зони можна отримати багатотисячні штрафи. А у нас керівники такого поважного проєкту навіть не звернулися за консультацією до екологів. Суцільна непрофесійність... прикро..

 

Maria Tsypiashchuk  · 0:26 Цікаво, як почувалися ці 40 хвилин люди, які пережили військові дії і ті, в кого проблеми із серцем. Вже не кажу про тварин, адже написали раніше.

 

Zoya Khodakovska Не на часі. Якось не по-людськи. І це не критика, це відчуття.

 

Halyna SK В нас щодня горе,війна,карантин,безгрошів'я,а комусь хочеться феєрверків? Вже мовчу про стрес, який пережили тварини довкола. Жорстока радість...

Втім, виявляється, що організатори фестивалю до міськради за дозволом на проведення масового дійства не зверталися. У цьому запевнив речник міського голови Рівного Микола Прокопчук. І додав, що

в місті досі чинна рекомендація щодо утримання від салютів та феєрверків через те, що триває АТО.

А речник патрульної поліції Рівненщини Оксана Юрченко повідомила, що на такі салюти у вечірній час мешканці міста у поліцію майже не скаржаться. Не було скарг і цього разу:

Востаннє на салют поблизу кафе "Пурі" нам скаржилися 31 липня. Але коли поліцейські приїхали - вже все закінчилося і скаржник від заяви відмовився.

 

Взагалі законом салюти не заборонені. Тому притягувати до відповідальності за них можемо лише, якщо салюти відбуваються у пізній час доби (після 23 год влітку і після 22 год -  в зимовий час), тобто порушують правила тиші.

За порушення правил тиші, за словами Оксани Юрченко, передбачені штрафи - від 15 до 30 неоподатковуваних мінімумів (від 255 до 510 грн) із конфіскацією звуковідтворювальної апаратури, піротехнічних засобів чи інших предметів порушення тиші. А на посадовців, підприємців - штраф від 50 до 150 неоподатковуваних мінімумів (від 850 до 2550 грн). Тобто штрафи - надто малі, щоб переконати не шуміти. 

З Радіо Трек зв'язався і організатор фестивалю салютів Павло Дмитришин. Його позицію щодо цього питання опублікуємо згодом. 

Наші новини у ТelegramНомер у Viber: 063-73-4-106-4 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень