У Рівному вночі гриміли салюти. Яка реакція поліції?

Близько першої години ночі учора в Рівному порушували громадський спокій, запускаючи салюти

Зокрема, в районі корпусів Рівненського державного гуманітарного університету, що на вулиці Пластовій, прозвучало близько півтора десятка вибухів салютів. На це у соцмережі Фейсбук поскаржився викладач Національного університету водного господарства і природокористування Микола Пікула:

Радіо Трек звернулося за коментарем з цього приводу у поліцію. Втім, там кажуть, що

громадяни до них зі скаргами на салюти жодного разу за весь період діяльності не зверталися.

А дарма, бо як пояснила речник патрульної поліції Рівного Оксана Юрченко, за статтею 195 Кодексу України про адмінправопорушення, на тих, хто пускає салюти,  можна накласти штраф:

Порушення порядку виробництва, зберігання, перевезення, торгівлі та використання піротехнічних засобів тягне за собою накладання штрафу від 35 до 60 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехніки. За ці самі дії, вчинені особою, яка протягом року була під адміністративними стягненнями за одне порушення, передбачене покарання частиною 1 цієї статті тут уже штраф від 60 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян з конфіскацією піротехнічних засобів.

За словами Оксани Юрченко, законодавство дозволяє запускати салюти і феєрверки лише до 22 години. Втім, навіть у цей час існують обмеження. Приміром, є наказ Міністерства внутрішніх справ від 2003 року, яким визначено правила використання піротехніки. У них зазначено, що ближче, ніж за 100 метрів від лікарень, церков, дитячих установ, шкіл, будинків престарілих, інших громадських споруд, житлових будинків піротехніку не можна використовувати.

До речі, у серпні 2014 року міськвиконком Рівного рекомендував городянам бути моральними і утриматися від запуску феєрверків та салютів, оскільки у місті раз по раз хоронять загиблих в АТО.  

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Мирослава Опанасик

Мирослава Опанасик

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень