Салат з пекінської капусти: готуємо з того, що є в холодильнику
Варіанти страви для ледачих
Салат з пекінської капусти – страва, яка вдасться навіть початківцям у галузі кулінарії. Вона не вимагає особливих навичок або незвичайних дорогих інгредієнтів.
Наприклад, накришити не складе труднощів навіть найледачішому кухареві. Пропонуємо кілька варіантів салата з пекінки.
Салат з пекінської капусти і курки
Беремо великий шматочок курячого філе і відварюємо його до готовності. Також варимо вкруту три яйця.
Нарізаємо середнього розміру качан пекінки і змішуємо його з банкою консервованої кукурудзи.
Кришимо туди приготовані яйця і нарізаємо філе). Заправляємо все це майонезом, перемішуємо - і готово.
Салат з пекінської капусти з огірком
Щоб вийшов смачний і швидкий салат з пекінською капустою і огірком, вам буде потрібно зовсім небагато продуктів. А саме:
- половина качана пекінської капусти;
- один свіжий огірок;
- половина банки консервованої кукурудзи;
- половина пучка зеленої цибулі;
- половина пучка свіжого кропу;
- ст. ложка оливкової олії;
- пів столової ложки соку лимона — для приємної кислинки;
- мелений перець (щіпку) і сіль.
Капусту й огірок нарізаємо соломкою. Дрібно ріжемо цибулю та кріп. Перемішуємо цих чотири інгредієнти й потім всипаємо кукурудзу. Додаємо сіль і перець, і заправляємо оливковою олією та соком лимона. Знову перемішуємо і все - салат готовий.
Але якщо ви не уявляєте салат без майонезу — не проблема. Просто додайте його в салат замість олії.
Салат з пекінської капусти і ковбаси
Ковбаска в салаті - чудовий вибір! І знайти її на прилавках магазинів можна завжди, як і саму пекінку. Для приготування такого салату вам буде потрібно:
- пекінська капуста - 350 г;
- варена ковбаса - 150 г;
- консервований зелений горошок - пів банки;
- майонез (краще салатний - він «легший») - 3 столових ложки;
- сіль - на смак.
Промивши капусту, накришіть її соломкою. Так само соломкою наріжте ковбасу. Додайте горошок і сіль, перемішайте, заправте майонезом і знову перемішайте.
При подачі блюдо можна прикрасити зеленню на смак — петрушкою, кропом, цибулею, мікрогріном, руколою - не бійтеся експериментувати! Також можна замінити варену ковбасу шинкою.
Смачного!
Радіо Трек: НОВИНИ