Рятувальники наполягали, але школи Рівного - працюють. Чи безпечно перебувати там дітям?

Протипожежна безпека і все, що з нею пов'язано

Наприкінці минулого навчального року рятувальники Рівного наполягали на закритті кількох десятків навчальних закладів міста. Мовляв, не все добре там із протипожежними системами.

Втім, жоден навчальний заклад у місті не закрили.

У цьому запевнив начальник міського управління освіти Василь Харковець. Чиновник пояснює, що удосконалити протипожежні системи в усіх закладах одночасно не можливо:

Основні вимоги пожежників ми виконуємо. Треба встановлювати протипожежні двері, ми потихеньку це робимо. Але в основному гостро питання стоїть щодо автоматизованих сигналізацій. А їх станом на сьогодні у навчальних закладах немає, бо коли 20, 30, 50 років назад проектувалися ці будівлі, то там не було цих систем. Сьогодні, щоб побудувати автоматизовану сигналізацію у закладі освіти то на це потрібно від 500 тисяч гривень.

Нагадав Василь Харковець і про програму розвитку освіти на 2017-2020 роки, яку розробило управління освіти.

І вперше у програмі передбачено виділення коштів на протипожежну безпеку.

Нагадаємо, за 2017 рік у школи та дитсадки Рівного закупили вогнегасників на 70 тисяч гривень. Окрім того цього року в деяких навчальних закладах встановили протипожежні двері. На це місто виділило 300 тисяч гривень.

 

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4

Редакція

Відкрити плей-лист

Загублені ключі

Загублено зв'язку ключів у чорній шкіряній ключниці. Прохання повернути за винагороду

На Князя Романа загублено чоловічий золотий ланцюжок

Сьогодні близько 9-ї години ранку на вулиці Князя Романа, 13, 6 під'їзд загублено чоловічий золотий ланцюжок з хрестиком. Прохання повернути за ВИНАГОРОДУ.

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Більше оголошень