«Кидає вогнегасник і думає, що він зірветься і загасить все», - пожежники Рівненщини про обізнаність людей

Фото ілюстративне

Через трагічну пожежу у Росії надзвичайники Рівненщини відсьогодні і впродовж трьох днів проводитимуть відпрацювання з найбільшими торговими закладами і торгово-розважальними центрами Рівненщини.

Загалом мають проконсультувати лише у Рівному персонал та керівництво 7-ми об’єктів. Саме консультаціями називають рятувальники ці заходи, бо позапланові перевірки матимуть право проводити лише після того, як отримають офіційне розпорядження від уряду. І про позапланові перевірки підприємців попереджатимуть, мовляв, щоб керівники закладів були на місці. Адже, як зауважив заступник начальника обласного управління ДСНС Олег Панюк, нікому не потрібні штрафи, бо важливий результат.

Отже, у Рівному 7 закладів перевірятимуть впродовж 2 днів. Графіки можете переглянути ТУТ.

Окрім обласного центру, консультації пожежники проводитимуть у Дубні, Вараші, Сарнах, Костополі.

Саме на важливості обізнаності персоналу закладів щодо дій під час надзвичайної ситуації наголошують пожежники, адже виявляється, не всі знають, куди телефонувати у разі займання, говорить Олег Панюк:

- Навчання персоналу – це одне із найперших питань. Вони мають знати, куди дзвонити, а не приходиш на об’єкт, запитуєш, як викликати пожежну охорону, ще досі деякі люди називають 01. Розумієте? Як правильно користуватися вогнегасником. А не бере вогнегасник і просто кидає його у приміщення і думає, що він зараз там зірветься і загасить все. Ви смієтеся, а такі випадки, повірте, є.

Надзвичайники зауважують, що на Рівненщині близько 10 торгово-розважальних центрів, ще близько сотні торгових центрів в області.

При цьому мають право пожежники перевіряти освітні заклади. І, за словами Олега Панюка, за останні 5 років ситуація із пожежною безпекою у них значно покращилася.

Нагадаємо, як повідомляли керівники торгово-розважальних закладів та дитячих розважальних центрів, вони і самі зацікавлені у безпеці своїх відвідувачів. Що для цього роблять - читайте у матеріалі Після пожежі в російському Кемерові: чи безпечні торгово-розважальні заклади Рівного (ФОТО)

 

Стеж за нашими новинами у  Telegram

Радіо Трек: НОВИНИ

Радіо ТРЕК у Telegram · Twitter · Facebook.
Viber: 063-734-106-4
Ілона Радзівіл

Ілона Радзівіл

Відкрити плей-лист

У Рівному згубився песик Арчі

Вчора зник йоркширський тер'єр сріблястого окрасу, Арчі. Собаку бачили в районі Політону, Автовокзалу Обласної лікарні.  Прохання повернути за винагороду.

Знайдено паспорт на прізвище Федорчук

У Рівному на вул. Київська в районі Спорттоварів знайдено паспорт, на прізвище Федорчук Юрій. Власник може звертатися за номером

Знайдено посвідчення з інвалідності на прізвище Ющук

Знайдено посвідчення з інвалідності другої групи на імʼя Ющук Олександр Миколайович та банківську картку ПриватБанк.  

Більше оголошень